Home Featured OLIFANT DIEVEN OP SAMUI GEPAKT

OLIFANT DIEVEN OP SAMUI GEPAKT

0
OLIFANT DIEVEN OP SAMUI GEPAKT

~DAT SNIJDT GEEN HOUT~

(dat bewijst niets)


KOH SAMUI:- Twee volle maan party toeristen zijn woensdag gearresteerd wegens het stelen van een grote houten olifant voor een restaurant, terwijl ze bezopen waren.

De toeristen zijn John Johnson en Andrew Davidson, 23 en 22 jaar. Ze stalen een decoratieve olifant met een gehuurde pick-up truck die ze reden naar de ferry van Koh Samui naar Koh Pangan.

“Ze waren stom dronken. Om 2 uur in de nacht stalen ze de olifant die stond voor het restaurant Happy Chang Noi,” zegt de politie. Daarna reden ze naar hun hotel, 50 meter verderop en vielen daar ladderzat in slaap. Toen ze de ochtend er op met een kater wakker werden konden ze zich niet herinneren waar ze die olifant gestolen hadden. Ze besloten om de ferry van 6 uur te pakken om naar de Full Moon party te gaan, en namen de fant gewoon mee.

Politie en bewoners gingen serieus zoeken naar de olifant toen Sasothon Somvhung CCTV beelden online plaatse waarin twee buitenlanders op heterdaad betrapt werden bij het stelen van die olifant. De houten olifant is al vijftien jaar een uithangbord voor het Happy Chang Noi restaurant. De politie kon de nummerplaat goed zien op de beelden, en wisten de olifantendieven snel aan te houden.

“We lieten ze de beelden zien op het bureau. Ze schrokken zich een hoedje, en gaven de diefstal toe,” zegt de politie met een grijns. “Het zijn eigenlijk een paar domme baldadige tieners.” Of de rechter er ook zo over denkt is een open vraag. De twee olifantendieven kunnen uitkijken naar drie jaar gevangenisstraf en/of een boete van Bt 3000. Thaise rechters gaan vaker voor ‘en’ dan ‘of’ ….

Khaosod