NOODWEER THAILAND | ONZE BUNGALOW STAAT GELUKKIG OP PALEN

0
630

~HIJ IS GELUKKIG DIE ZICH SPIEGELT IN ANDERMANS LEED~

(Beseffen dat een ander mens het wellicht minder goed heeft dan jijzelf)


KOH SAMUI:- „Het is hier chaos”, vertelt Shirley Klootwijk. Sinds drie maanden woont zij in het plaatsje Maeman op het door het noodweer zwaar getroffen eiland Koh Samui, waar ze Thaise lessen volgt. „Ik heb nog geluk dat ik niet in het toeristische Chaweng zit.”

„Het is voor mij vooral vrij lastig om te reizen”, zo vertelt ze aan Metro. „Veel wegen zijn afgesloten of dusdanig onder water gelopen dat je er niet meer door kan. De politie laat soms alleen nog pick-uptrucks door. En een Thaise vriend van me kan nog maar moeilijk bij zijn huis komen, want op de weg ontstaan allemaal kleine watervalletjes.”

Gelukkig hoeft Klootwijk zelf niet ver te reizen. „Mijn school zit hier om de hoek, al vervallen veel lessen, omdat docenten en studenten er niet kunnen komen. Ook zit er een 7-eleven waar een vrouwtje gewoon doorwerkt, dus ik heb nog altijd rijst en chili-chicken.”

VAKANTIE
Jose van den Berg-Schnitfink heeft minder geluk. Zij ging op reis naar Koh Samui en zag de trip letterlijk in het water vallen. „Door het noodweer hebben we 3,5 uur rondgevlogen en na een doorstart terug naar Bangkok.” Uiteindelijk lukte het haar wel om op Samui te komen. „Gelukkig hebben we een bungalow op palen.”

Toch zou Van den Berg liever weer eerder terugkeren naar Bangkok. „Maar omboeken kost 1.050 euro. En een losse vlucht boeken kan ook niet, want dan mis ik een gedeelte van de oorspronkelijke vlucht, dat kost ook zoveel. Omdat het reisadvies niet negatief is, doet de verzekering nog niets. Gelukkig hebben we luchtbedden en e-readers.”

INFORMATIE VIA FACEBOOK
Mensen die net zoals Van den Berg gestrand zijn op het eiland of daar spoedig aankomen, raadt Klootwijk de Facebook-pagina Community Online Pin Board Koh Samui aan. Deze volgt ze zelf ook vrij intensief. „Je kan er allerlei vragen stellen en per uur wordt er een update gegeven van de situatie.” Toch vertrouwt ze die zelf niet altijd. „Er wordt gezegd dat het beter wordt, maar ik zie op de buienradar alweer een donkerblauwe wolk aankomen.”

Voorlopig lijkt het erop dat Klootwijk weinig kanten op kan, al gaat ze als het een paar uur droog is wel altijd even op haar scooter kijken hoever ze komt. „Na drie uur zonder regen stromen de wegen langzaam leeg.” De verwachtingen zijn dat het nog tot zondag duurt voordat het beter wordt, maar vervelen tijdens deze periode van ‘isolatie’ doet ze nog niet. „Er zijn nog genoeg films die ik kan kijken.”

Bron: Metronieuws.nl