Home Featured NONDEJU, NU AL 367 DODELIJKE SLACHTOFFERS EN 3342 GEWONDEN TIJDENS ‘THE SEVEN DANGEROUS DAYS’ VAN THAILAND

NONDEJU, NU AL 367 DODELIJKE SLACHTOFFERS EN 3342 GEWONDEN TIJDENS ‘THE SEVEN DANGEROUS DAYS’ VAN THAILAND

3
NONDEJU, NU AL 367 DODELIJKE SLACHTOFFERS EN 3342 GEWONDEN TIJDENS ‘THE SEVEN DANGEROUS DAYS’ VAN THAILAND

~GLAASJE OP, LAAT JE RIJDEN~

(Dat is een goede raad, maar ik begin hier echt aan te twijfelen, Sjakie Schram)


THAILAND:- Nadat de vijfde dag van de “zeven gevaarlijke dagen” tijdens de Thaise nieuwjaars vakantie is verstreken staat de teller op 367 doden, voor onze begrippen een immens aantal, maar ook in de Thaise verkeersgeschiedenis is dit een abnormaal hoog aantal slachtoffers, vergeleken met de voorgaande jaren zijn er nu bijna 26 procent meer doden.

Zo zijn er tot nu toe 3157 verkeersongevallen gemeld waarbij 3342 mensen gewond raakte, dat betekent een stijging van 17 procent. Afgelopen maandag stierven 87 kinderen, vrouwen en mannen stierven op de wegen in het hele land bij 445 ongelukken, dit is inclusief de tragedie in de provincie Chonburi waar bij een enkel ongeluk al 25 dodelijke slachtoffers te betreuren waren waarvan de jongste zelf nog maar net 3 jaar was.

Volgens de politie botste het busje met hoge snelheid op de pick-up Turk Giraglia, beide voertuigen ging onmiddellijk in vlammen op. Als de oorzaak van het ongeval is de politie nu de mening toegedaan dat het busje een lekke band had gekregen of dat de bestuurder was achter het stuur in slaap gevallen.

Informatie en bron:
Foto: EPA / STR
writer: Olleke Bolleke

3 REACTIES

  1. per jaar zijn er ongeveer 25000 verkeersdoden, dat zijn er gemiddeld rond de 68 per dag. Nu de afgelopen 5 dagen is het gemiddelde 73-74 per dag, dus zo’n schrikbarende stijging is het ook weer niet. Dat neemt niet weg dat het belachelijke aantallen zijn.

  2. Daar komen nog vele bij die momenteel nog vechten voor hun leven. Maar helaas ook bij de doden gaan horen.Dan kom je toch gauw op vele doden meer dan 74 per dag.misschien wel 100 op deze dagen.

Comments are closed.