NIKS MAAND EXTRA, CHATUCHAK NACHT MARKT DEFINITIEF DICHT

0
323

~AAN HET KORTSTE EIND TREKKEN~

(In de ongunstigste positie zijn / verliezen)


BANGKOK:+ Een vrouw van in de vijftig zit voor het restaurant waar ze “Khao Tom” de laatste zeven jaar verkocht heeft. Bij haar staan de dozen met ingrediënten waar ze nu niets meer mee kan doen.Charinthip Nakmanee, is een van de honderden verkopers die nog steeds hopen dat ze een maandje langer in bedrijf mogen blijven op Chatuchak Green Market. Dat zit er niet echt in. Toen ze arriveerde stonden er een dozijn bewakers bij de gebarricadeerde ingang.

Nadat het contract voor Chatuchak Green Market afgelopen maand verlopen was gaf de gemeente de verkopers tot 12 september de tijd om te verkassen. Maar het bedrijf dat Chatuchack Green Market beheert, V Multimedia, zei dat ze mochten blijven tot 13 oktober.

Dat leidde tot verwarring bij de verkopers. Die betalen Bt. 7000 voor de huur. Sommigen hebben hun winkeltjes al leeggemaakt, anderen bleven wachten op wat de overheid zou besluiten.

V Multimedia lijkt de handdoek niet in de ring te willen gooien. Er stond wel een bord met ‘tijdelijk gesloten’ er op dat ze tot en met zondag dicht waren. Wegens ‘problemen’. De poort werd gesloten toen de limiet van de gemeente verstreek, met vele agenten en tessakit (soort van BOA’s) die auto’s en personen controleerden. Alleen verkopers mochten naar binnen, als ze hun ID kaart afgaven.

De gemeente heeft nu een andere limiet: alle verkopers moeten voor zondag vertrokken zijn. “We hebben ze al een maand de tijd gegeven,” zei een ambtenaar, “de markt gaat op zeker dicht.”

Gemeente woordvoerder Natthanan Kanlayasiri zegt dat de verkopers opgezegd zijn in augustus, maar omdat ze niet vertrekken zijn er nu hekken geplaatst. “Die hekken blijven er staan tot ze allemaal vertrokken zijn, dat kan nog een maand duren.”

Op de vraag hoe het zit het de maand extra die V Multimedia beloofde zei Natthanan: “Dat hebben ze op eigen gezag gezegd. De verkopers moeten voor zondag vertrokken zijn.”

Het terrein gaat samengevoegd worden met Suan Rodfai, Chatuchak en Queen Sirikit parken om een heel groot Queen Sirikit park te worden.

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: B. Botje in Bangkok
Bron:Khaosod