NIGERIAANSE OPLICHTER IN BANGKOK GEARRESTEERD

0
491

~DE PRINS SPREKEN~

(Dronken zijn)


BANGKOK:- Een Nigeriaan (geen prins)  is gearresteerd wegens bedrog. Hij liet klanten van een bedrijf geld overmaken naar hem en zijn medeplichtigen. Totaal verdiende hij het prinselijke bedrag van Bt 370 miljoen. De immigratiepolitie hield zoals gebruikelijk een persconferentie na de arrestatie van Bertrand Ifeanyichukwu Akile.

De politie zegt dat Akile gearresteerd werd na uitvaardiging van een arrestatiebevel afgegeven in 2011. Akile heeft documenten vervalst en gebruikt om betalingen te regelen. De bende opereerde internationaal.

De politie zegt dat Akile gepakt werd nadat 2 medeplichtigen Bright Chyoke Nidubuze en Omnyekachuawu Elvis Smart Egbule, voor dezelfde vergrijpen gearresteerd werden in 2015.

Nu niet direct zeggen: nou, de heren van pliesie hebben er prinselijk de tijd voor genomen. Akile was op de loop voor de politie sinds 2005. De reden waarom Akile nu gepakt is, is techniek. Akile vroeg visum verlenging aan met een nieuw paspoort. Maar de politie zag dat zijn biometrische gegevens hem als verdachte aanmerkten. Daarna werd hij gearresteerd.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: The Nation