Home Algemeen Nieuwsvideo | DUIZENDEN MENSEN DOEN MEE AAN HET SONGKRAN FESTIVAL IN BANGKOK

Nieuwsvideo | DUIZENDEN MENSEN DOEN MEE AAN HET SONGKRAN FESTIVAL IN BANGKOK

0
Nieuwsvideo | DUIZENDEN MENSEN DOEN MEE AAN HET SONGKRAN FESTIVAL IN BANGKOK

BANGKOK:- Ongelofelijke scènes uit Thailand gisteren toen tienduizenden toeristen naar de hoofdstad van Thailand trokken om Songkran te vieren.

Enorme menigten bezoekers trokken naar het Silom Road-gebied van de hoofdstad Bangkok, waar ze een massale watergevecht hadden, ze bespoten elkaar met waterpistolen en emmers met koud water gooien.

Het jaarlijkse festival begon enkele honderden jaren geleden, waarbij de lokale bevolking water over hun ouderlingen sprenkelde om geluk te brengen voor het komende jaar.

Terwijl miljoenen Thais deelnemen aan de familietraditie in hun dorpen en steden in het hele land, heeft het zich de laatste jaren ook ontwikkeld tot een hoog gecommercialiseerd driedaags evenement met miljoenen toeristen die vanuit de hele wereld samenkomen in grote steden en resorts om mee te doen aan dit wereldvermaarde waterfeest.

Silom Road en omgeving in Bangkok is een van de meest populaire bestemmingen voor de festiviteiten en de watergevechten duren dan ook tot in de vroege uurtjes van de morgen om de volgende dag weer herhaalt te worden.

Olleke Bolleke in Thailand