NIEUWE VISUM REGELING VOOR 50 PLUSSERS IN THAILAND OP KOMST

56
1154

~DE OUDE ADAM~

(De zondige natuur)


BANGKOK:- Als u over de vijftig jaar bent kunt u binnenkort een visum aanvragen dat tien jaar geldig is. Het idee werd in november 2016 geïntroduceerd en is deze week goedgekeurd door het kabinet.

De nieuwe Non O X visums kunnen aangevraagd worden door iedereen die boven de 50 is, en uit veertien goedgekeurde landen afkomstig zijn. Nederland is daar een van.  België staat (nog) niet op de lijst.

U moet tenminste 3 miljoen bath (€ 78962) op een Thaise bankrekening hebben staan, of een combinatie van Bt 1,8 miljen (€ 47377) en een inkomen van tenminste Bt 1,2 miljoen (€ 31585). Die 3 miljoen moeten daar minimaal één jaar blijven staan. Onder sommige omstandigheden kan dat verminderd worden naar Bt. 1,5 miljoen.

Er wordt een antecedentenonderzoek gedaan, en u een geldige Thaise verzekering hebben gedurende de looptijd van het visum. U mag niet werken, en u moet zich iedere 90 dagen rapporteren zoals iedereen die gen thaise nationaliteit heeft.

De verzekering moet tenminste Bt 40.000 out-patient kosten dekken, en voor in-patient is dat Bt 100.000.

De prijs is Bt 10.000. Het visum is vijf jaar geldig, en kan 1x verlengt worden, ook voor vijf jaar. Het nieuwe Non O X visum kan vanaf 11 augustus aangevraagd worden.

De bestaande regeling voor pensionado’s (visum voor 1 jaar) wordt niet veranderd.

Bron: Thai Visa

56 REACTIES

 1. Hier is al lang sprake van. Is alleen n stuk onvoordeliger. Je 90 dgn report blijft. Dus de enige winst is dat je maar 1 keer in de 5 jaar n visum extension hoeft te halen. Veel oudjes met mijn leeftijd plannen geen 5 jaar meer vooruit maar hooguit n jaar.

  • denk dat ik volgende x ook beter daar ga zitten . thailand leuk maar steeds meer regeltjes ze blijven farang toch steeds als 3de rangs inwoners beschouwen ..

 2. EdwinKloos. “Al deze eisen” zijn voor een Visum van tenminste 5 jaar en niet 1 jaar zoals in Cambodia, dit is dus appelen met peren vergelijken. Anderzijds is het natuurlijk wel zo dat Cambodia inderdaad minder veeleisend en goedkoper is wat het verkrijgen van de Visa betreft. Cambodia is voor mij, zoals velen die mij reeds zijn voorgegaan, het eerste alternatief als ik om wat voor reden dan ook, niet langer hier zou kunnen blijven.

 3. Je moet Thaise ziektekostenverzekering hebben. Dus je moet eventueel overstappen van verzekering met alle gevolgen van dien. Bovendien zijn de genoemde bedragen zeker voor inpatience veel te laag. En hoe zit het met een multiple entry? Als je daar elk jaar voor moet terug komen schiet het ook niet op.

 4. Geert Goosens… zover ik zie, lees en hoor wat er daar allemaal aan de hand is, zijn er meer redenen niet naar Europa terug te gaan dan wel om hier te blijven. Mij moeten ze buitenschoppen om mij terug naar Europa te krijgen (efkes een weekje heen en terug voor bepaalde redenen kan wel natuurlijk). Maar tot nu toe, meer dan 4.5 jaar na mijn laatste “arrival” heb ik nog steeds geen behoefte gevoeld of is er iets die mij ontbreekt om mij terug daarheen te krijgen, integendeel zelfs.

 5. Emigreren naar cambodja is geen oplossing. Je krijgt dan veel minder aow uitbetaald op basis levenskosten aldaar. Er is een formule voor omdat te berekenen.

  • Deze regeling is van toepassing als je na 1-1-2000 uit Nederland vertrokken bent of na deze datum gepensioneerd. Je krijgt dan maar 50% van je AOW.

 6. Dat inkomen van 1.2 miljoen Is dat dan over 5 jaar .Want over 1 jaar is het veel maar over verdeeld van 5 jaar is het weer weinig. Omdat normaal wat ik weet moet je 800 000 per jaar hebben Maal 5 jaar zou 4 miljoen zijn. Nu 1.8 en dan inkomen over 1,2 over 5 jaar zou 3 miljoen zijn .Dus zou het goedkoper toch zijn. Omdat je meer inlegt zou je dan minder inkomsten moeten hebben .Zouden ze dit gedaan hebben omdat de bath zo gekelderd is .

 7. Henk Coenen, jij weet als geen ander dat er meer treiteraars zijn in thailand die je leven toch behoorlijk verzuren of nog erger. Wordt er zelf angstig van hoeveel dit gebeurt bij buitenlanders die ten einde raad zijn.

Comments are closed.