NIEUWE TREND IN DE DRUGSWERELD, YABA PILLEN DIE LEKKER ZOET NAAR TOFFEE’S RUIKEN

0
1199

~YABA DABA DOE~

(Vreugdekreet van Fred Flintstone)


NONG KHAI:- De Thaise politie heeft zijn bezorgdheid over een nieuwe variëteit van methamphetamine-pillen, of yaba uitgesproken, de drugs zouden naar snoepjes ruilen. Deze pillen zijn geïntroduceerd om nieuwe verslaafden te lokken nadat ze een aantal van deze gebruikers, vaak jongeren, in het noordoosten van Nongkhai hebben gearresteerd.

Politie kolonel Phuwit Siriphanit, hoofdcommissaris van het politiebureau van Phonphisai, zei dat ze deze nieuwe variant van meth-pillen bij een partij van 3.892 in beslag genomen pillen hadden ontdekt. Bij deze in beslagname zou de politie na een wilde achtervolging een 34-jarige man hebben opgepakt.

De verdachte reed met op zijn motor op de weg Ban Daen Muaeng in het district van Wat Luang reed, toen hij door de politie werd gesommeerd te stoppen maar in plaats van dat te doen sjeesde hij weg, maar tijdens een korte wilde achtervolging verloor hij het evenwicht en viel met motor en al.

Zelfs toen gaf hij niet op, hij rende gelijk weg, maar struikelde over een kuil en viel voor een tweede keer, waarbij hij zijn enkel stuikte vervolgens kon makkelijk gearresteerd worden.

Hij bekende dat hij was ingehuurd door ene khun Wat, wiens echte achternaam hij niet kent, hij moest de meth-pillen uit het district Tha Bo op te halen en ergens anders af te leveren, maar voordat hij zijn opdracht kon uitvoeren, zat hij op water en een kom rijst in de cel.

Kolonel Phuwit zei, dat het duidelijk is dat de producenten van verdovende drugsproducenten tot de conclusie zijn gekomen dat deze nieuwe variant meth-pillen, die lekker ruiken, de geijkte drugs zijn om om nieuwe verslaafden te lokken, vooral tieners en jongeren.

Informatie en bron:
Illustraties: Thairesidents
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Thairesidents