KENT U DEZE NIEUWE IMMIGRATIES REGELS VAN THAILAND?

64
695

~EEN KLEIN GEWIN BRENGT RIJKDOM IN~

(Als je beetje bij beetje spaart word je vanzelf rijk)


BANGKOK:- Als u Thailand binnen komt kan het gebeuren dat u de immigratiepolitie Bt. 20.000 moet tonen. In contanten.

Olleke hoort dat de immigratiepolitie bij verschillende grensposten over het land aan sommige reizigers die op een toeristenvisum binnen komen vragen of ze Bt 20.000 in contanten kunnen tonen.

Het is nogal logisch dat de immigratiepolitie scherp controleert wie er op toeristenvisa het land binnen komen. Het is niet de bedoeling dat die visa misbruikt worden door mensen die illegaal in Thailand wonen en werken. Hetzelfde geldt voor ED or studenten visums. Daar wordt ook fors misbruik van gemaakt.

Maar de sociale Tomtom van Olleke laat horen dat er de laatste tijd nogal eens mensen een visum geweigerd wordt omdat ze geen 20 lappen van duizend kunnen tonen. Iemand wist te vertellen dat hij hotel boekingen kon laten zien, geldige vliegtickets in en uit Thailand, en een volkomen geldig bankboekje. Maar geen 20 lappen van duizend, en hij kwam niet binnen.

Op vrijdag werden toeristen aan de grens bij Padang Besar in Maleisië ondervraagd omdat ze gaan Bt 20.000 konden tonen. Een lid van ThaiVisa werd gearresteerd en op Suvarnabhumi in detentie gezet omdat men hem er van verdacht illegaal te werken in Thailand. Een ander TV lid met een ED visum werd in detentie gezet omdat hij geen Bt 20.000 in z’n knip had. Hij kwam niet verder dan Bt. 8.000. Maar hij had wel 4 toeristen visums gebruikt achter elkaar, en een 30 dagen stempel in z’n paspoort.

Een Brit die in Hua Hin woont met 3 gebruikte toeristen visums moest ook Bt 20.000 laten zien op Don Muang Airport. Hem werd gevraagd waar hij van leefde.

Olleke babbelde met een immigratieagent die bevestigde dat toeristen moeten kunnen aantonen dat ze in Thailand hun eigen broek op kunnen houden. Hoe, dat bepaald de immigratiepolitie ter plekke. Als de immigratiepolitie vermoedt dat een reiziger geen echte toerist is of illegaal in Thailand werkt kan hij door vragen.

Olleke weet niet of de vraag om Bt 20.000 in contanten te tonen een nieuwe verplichting is geworden.

Bron: Thai Visa

64 REACTIES

 1. als dat standaard wordt…. welke mongool kreeg het in zijn hoofd om dat (mogelijk) te introduceren ?! Wie heeft er nu 20.000 bht op zak bij het arriveren ?! In feite is het veeleer lachwekkend 🙂

  • Idd Paul. Ook de tekst uit deze opmerking: als dat standaard word…. welke mongool en (mogelijk) te introduceren heeft niets te maken met het handhaven en naleven van een bestaande wet in Thailand.

  • mijn laatste reactie hierop: De eerste opmerking geeft duidelijk aan dat de schrijver de Thaise wet en regelgeving niet kent. Daarnaast vind hij het bedrag van 20.000 Thb veeleer lachwekkend. Een eis van minimum aan financiële middelen is er in meerdere landen, zoals ik aangaf in mijn reactie, hiermee aangevend dat het niet lachwekkend is. U geeft aan dat heeft niets met Thailand te maken en dat is correct. De eerste opmerking betreft wel Thailand, helaas geeft de opmerking een totaal verkeerd beeld van het onderwerp, wat ik probeerde aan te tonen in mijn reactie aan U. Helaas wordt het niet begrepen.

 2. Volgens mij is het 20.000 baht of gelijk waardig in andere valuta. Maar het is achterhaald. Je mag namelijk geen geld pinnen als ze je oppakken. Ook je bankrekening laten zien werkt niet. Cash geld alleen.

 3. De voorbeelden genoemd betrof een Engelsman en een Duitser, niet echt omliggende landen dus. De wet dat U moet aantonen dat U zichzelf kunt onderhouden is al veel ouder, maar werd weinig of niet toegepast bij controle van toeristen visa. Wel op bijvoorbeeld Uw Verlenging van Verblijf. Nu met steeds meer “toeristen” die als het verblijf afloopt even het land uit gaan en met nieuw toeristen visa Thailand weer in willen wordt het dus wel toegepast.

  • Er zijn afgelopen week zover ik weet meer dan 10 toeristen toegang tot Thailand ontzegd vanwege deze reden. Zodra toegang geweigerd is, wordt U opgesloten in het Detentie Centrum van de lucht haven totdat U een ticket gekocht heeft terug naar Uw land van herkomst. Kosten van verblijf in deze cel zijn 350 Thb per dag, die U voor vertrek mag afrekenen.

 4. Deze regels zijn niet nieuw! Alleen gaat men ze nu ook daadwerkelijk toepassen. Dus helemaal niets aan de hand. Voor in het Schengengebied te verblijven met n visum moet je ook aantonen dat je genoeg geld hebt.

 5. Echt toerist vriendelijk dus….gezinnetje van vader moeder en 2 kinderen mogen dus gearresteerd worden als pa geen 80k baht op zak heeft….echt toerist vriendelijk

  • Het gaat niet om het gezinnetje dat op vakantie naar Thailand komt. Het gaat om de wederkerende toerist visa gebruikers die elke 90 dagen 2 dagen Thailand verlaten en weer terug willen komen

  • Je moet niet zielig doen. Als ik met mijn vrouw en dochter naar Europa op vakantie ga moet ik ook aantonen dat ik tenminste 90 € per dag heb. Dus voor 3 weken is dat ook ruim € 1800 Dus 72.000 thb

  • Ze zouden dit beter controleren als het visum wordt aangevraagd. En niet aan de toch al zo snelwerkende paspoort controle op de luchthaven…

  • Dirk, klinkt goed maar waarom gaan er honderden mensen per dag naar Savannakhet Thai Consulaat? Misschien omdat dit nog een van de weinigen is die het (nog) niet vereist.

 6. 1. Geld dit ook voor Thai woonachtig in het buitenland.
  2. Als je een Thaise bankrekening hebt met voldoende saldo, is dit dan ook goed?
  3. Hoe willen ze dit controleren op Suvarnabhum waar de drukte al enorm is?

  • 1. Een Thai heeft geen visum nodig om zijn/haar vaderland te bezoeken. 2. Cash is de eis zoals vermeld in het artikel en op de foto nabij een grens controle. 3. Ieder paspoort wordt gecontroleerd en gestempeld bij aankomst, kleine moeite om tijdens controle en stempelen U 20 briefjes van 1000 Thb te laten tonen.

 7. In heel de wereld spoort men aan om zoveel mogelijk met atm kaart, of bankkaart te betalen, en wil men zoveel mogelijk van cash af ivm berovingen etc!
  Hier lijkt t wel t land van andersom, maar de soep zal wel niet zo heet gegeten worden als hij word opgedient

 8. Kan je bath gaan halen in een Belgische bank?Denk niet dat ze dat op voorraad liggen hebben!En ik kom van Kazakhstan af,hier hebben ze dat zeker niet!Is er een atm voor de grens controle zodat ik van mijn Thaise rekening kan halen?

 9. dat plastic geld wordt europees…….je kunt ook geen geld meer opnemen.dat wordt alleen maar overmaken.. overal waar je je ophoudt.Banken worden heel erg rijk, alles is daar.

Comments are closed.