NIEUWE GOUVERNEUR VAN CHIANG RAI GEÏNSTALLEERD

0
567

~DE BEZEM IN DE MAST VOEREN~

(De baas zijn en leiding hebben)


CHIANG RAI:-  De nieuwe gouverneur van de provincie Chiang Rai zegt dat hij zijn voorganger de leiding laat behouden over de reddingsoperatie van de voetballertjes. 

Prachon Pratsakun, nam officieel op zaterdag het stokje over van Narongsak Osottanakorn als gouverneur van de provincie. Die wisseling van de wacht is zeer tegen de zin van het publiek, en komt direct van het ministerie van Binnenlandse zaken. Prachon zegt dat hij er naar uit ziet om met de voormalige gouverneur samen te werken.

“We zullen ons werk coördineren, en de provinciale autoriteiten geven alle medewerking,” zegt Prachon die tot eergisteren gouverneur van de naburige provincie Phayao was. “Ik zal mijn uiterste best doen.”

Narongsak was het belangrijkste gezicht van de enorme reddingsoperatie bij de Luang Nang Non grotten sinds 23 juni.

De voormalige adviseur van Thailands ruimte-geologie centrum kreeg heel snel veel volgers op het Internet toen hij de leiding van de reddingsoperatie op kordate wijze ter hand nam. Later werd bekend dat Narongsak al in April een overplaatsingsopdracht had gekregen met zijn collega Prachon van Phayao. Vrijdag wisselden de heren van provincie.

Waarom Narongsak overgeplaatst werd wordt over gedebatteerd. Die overplaatsing wordt gezien als een strafoverplaatsing, omdat Narongsak een aantal discutabele constructieopdrachten weigerde te tekenen. In een interview met de Thaise krant weigerde Prachon daarop in te gaan.

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: B. Botje
Bron: Khaosod