Home Featured NIEUWE DATUM VOOR ONTMOETING TRUMP – PRAYUTH

NIEUWE DATUM VOOR ONTMOETING TRUMP – PRAYUTH

0
NIEUWE DATUM VOOR ONTMOETING TRUMP – PRAYUTH

~BOMEN ONTMOETEN ELKAAR NIET, MENSEN WEL~

(De kans dat je iemand toevallig tegenkomt is groot)


BANGKOK:- Thaise ambtenaren maakte bekend dat premier Prayuth begin oktober naar Washington zal gaan om president Trump in het Witte Huis te ontmoeten.

Bijna drie maanden nadat Trump informeel een invitatie verstrekte tijdens een telefoongesprek met de premier om meer steun tegen Noord Korea te verkrijgen zegt het kantoor van de premier dat de ontmoeten zal plaatsvinden tussen 4 en 8 oktober.

De datum is nog niet officieel vastgesteld. De Amerikaanse ambassade hulde zich in stilzwijgen. Er zal een officiële bekendmaking volgen 10 dagen voor de ontmoeting zal plaatsvinden. Eigenlijk zou de ontmoeting in juni moeten plaatsvinden, maar zonder opgave van redenen is die uitgesteld.

Trump belde Prayuth en andere regionale leiders op 30 april. Hij verbaasde velen in Washington door een invitatie te geven aan de president van de Filipijnen Rodrigo Duterte. Het was het eerst topoverleg tussen Amerika en Thailand sinds de coupe van 2014. Nadat Trump president was geworden zijn de militaire contacten verbeterd tussen beide landen. op 8 augustus ontmoette de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Rex Tillerson Prayuth in Bangkok.

Bron: Khaosod