NIET EENS NEERGESTORT MAAR DEZE VLIEGTUIGEN LIGGEN WEL OP U TE WACHTEN OP HET VLIEGTUIGKERKHOF VAN BANGKOK

0
758

~SCHIPPER MAG IK OVERVAREN JA OF NEE, MOET IK DAN EEN BATHJE BETALEN JA OF NEE?~

(Nederlands kinderliedje)


BANGKOK:- Heeft u dit ooit eerder gezien? Een op het oog verlaten Boeing 747 vliegtuig in een buitenwijk van Bangkok. Het vliegtuig ligt ongeveer 200 meter van de Ramkhamhaeng road soi 101 , het บางกะปิ bang kapi-district van Bangkok. Er liggen afgedankte vliegtuigen op een veld langs de kant van de weg, mijlenver van het dichtstbijzijnde vliegveld.

Geen taxi , brommertaxi of stadsbus te bekennen, dus wij kozen voor de klongboat om naar Airplane Graveyard te gaan, slecht enkele minuten lopen vanaf de pier naar een vergeten stuk onkruid veld, ingeklemd tussen flatgebouwen en een weg, dat bezaaid ligt met compleet gestripte vliegtuigwrakken.

Ook wonen er enkele families op dit land in hutjes en delen van twee vliegtuig rompen, we moesten toegang betalen van 200 bath p/p. Na ons kwamen nog een aantal stelletjes, kassa voor die families dus.

Na een kijkje en een klim in de cockpit liepen we terug naar de Tha Wat Si Bun Ruang Pier achter de tempel waar dus klongboot halte is, we betaalde 2×20 bath aan de schipper om naar de overkant te gaan.

Hoe kom ik er:
Google Maps: https://goo.gl/maps/61WLv7a5jgrMm77q7

Informatie en bron
Illustraties: Bruintje Tip Beer
Content: Bruintje Tip Beer
Bron: Bruintje Tip Beer