NESPRESSO KOMT MET TWEE HEERLIJKE LIMITED EDITIONS, DE ARABICA ETHIOPIË HARRAR EN ROBUSTA UGANDA

0
241

~DAT IS STRAFFE KOFFIE~

(Dat is sterk, geweldig of gewaagd)


BANGKOK:- Bent u net zo’n koffieleut als Olleke Bolleke, dan moet u zeker even de moeite nemen om dit artikel even te lezen, want deze beer is van plan om u even op ontdekkingsreis naar de oorsprong van deze twee gelimiteerde koffiesmaken mee te nemen, de Arabica Ethiopië Harrar en Robusta Uganda.

De nieuwe capsules zijn geïnspireerd op de mythen over de herkomst van koffie en laten de schijnwerper even over de koffie uit Ethiopië schijnen, want u als de echte koffiedrinker weet dat dit land de bakermat van Arabica koffie is en Uganda, één van de vermeende geboorteplaatsen van Robusta-koffie.

De Arabica Ethiopië Harrar, is geproduceerd van 100 procent Arabica uit Harrar, de regio waar koffie eerst op grote schaal werd gecommercialiseerd en wereldwijd wordt geëxporteerd, met smaaktonen van rijp fruit, verse bloemen en een fluwele afdronk.

De Robusta Uganda is gemaakt van 100 procent Robusta en heeft een zoete, ontegensprekelijk intense natuur die rijk is aan cacaotonen. Nespresso werkte voor deze gelimiteerde uitgaves samen met de in Londen gevestigde illustrator Mariana Rodrigues om het design van de koffiecapsules te ontwerpen die geïnspireerd moesten worden op de mythe van Arabica en Robusta

Voor Arabica koffie, gaan wij even naar de oude hooglanden van Ethiopië, waar het verhaal van Kaldi, een jonge geitenhoeder begint. Hij zat op een middag in de schaduw en waakte over zijn geiten. Op het heetst van de dag dommelde Kaldi in slaap en liet zijn geiten de wildernis intrekken. De geiten ontdekten de vruchten aan de struiken en begonnen rode kersen te eten.
Toen Kaldi weer wakker werd waren al zijn geiten pleite, dus ging hij haastig op zoek naar de grazers. Na even zoeken vond hij de geiten huppelend en springend rond de mysterieuze struiken.

Hij plukte zelf een kers en probeerde hoe deze smaakte, na enige tijd voelde hij zich uiterst opgewekt en begon samen met de geiten te dansen.
Een passerende monnik was uiterst wantrouwend tegenover de situatie en besloot deze mysterieuze kersen te verbranden. Kort nadat hij ze in de vlammen gooide, vulde de omgeving van het vuur zich met de heerlijkste geuren.
De monnik was helemaal in euforie en haalde de bonen uit het vuur en plette deze, goot er water op om het af te koelen en er ontstond een drankje, dat de voorloper van onze huidige koffie is.

Om de vermeende geboorteplaats van Robusta te ontdekken, gaan we even naar het in het vroegere Buganda, nu bekend als Oeganda.
Hier maakten de kostbare Robusta-koffiebonen deel uit van een heilig ritueel dat families verenigde.
Daar zouden de mensen vroeger de koffiekersen gespleten hebben en vervolgens op het vruchtvlees zijn gaan kauwen.

Vanaf dat moment zou de geest van de boon zowel gezinnen als nakomelingen voor een eeuwigheid in een pact van vriendschap en loyaliteit verbinden.

“Ik, Olleke Bolleke werd geïnspireerd door de nieuwe koffie van Nespresso, en besloot hier enige aandacht aan te schenken door het schrijven van dit korte stukje koffiegeschiedenis.

Even volledigheidshalve, deze gelimiteerde koffies zijn tot 27 maart bij de Nespresso boetiek op de eerste verdieping van Siam Paragon verkrijgbaar

Bel voor meer informatie 1 800-019090 (gratis) en kijk op www.Nespresso.com.

Olleke Bolleke