NEE, ER ZIT GEEN HIV IN JE ETEN!!!

2
2027

~JE LOL OPKUNNEN~
(er valt niet om te lachen)


Bangkok – De keuringsdienst van waren heeft geruchten dat eten in blik besmet is met HIV ontkent. “Het is gewoon niet waar,” zegt DCD directeur Jessada Chokdamrongsuk. Hij reageerde daarmee op geruchten die de ronde doen in de sociale media. Eten in blik, gemaakt in Thailand, zou HIV bevatten. Hij zei dat zijn departement de zaak allang onderzocht heeft, en dat het gerucht compleet ongegrond is. “Er is geen enkel bewijs voor HIV besmetting. We hebben bovendien ontdekt dat dit gerucht de ronde deed in 2013-14, en nu opeens weer naar voeren komt.”

De ministeries van handel en landbouw, plus de keuringsdienst van waren hebben alle fabrieken die eten in blijk fabriceren gecontroleerd. Geen een was onder de maat, en allemaal voldeden ze aan de internationale standaard. Tijdens het inblik proces wordt het eten verhit, zodat alles bacteriën en virussen vernietigd worden. Het HIV virus kan hooguit enkele uren overleven buiten het menselijk lichaam.

Jessada gaf het gebruikelijke advies: je handen wassen, je kan het niet krijgen van een WC bril, of een kus. Doe er een rubbertje om (niet om je blikken groentes), en je kan het ook niet krijgen van water drinken.

2 REACTIES

Comments are closed.