NEDERLANDSE AFGEVAARDIGDEN IN THAILAND OP BEZOEK BIJ DE VICE-GOUVERNEUR VAN PHUKET OMTRENT DE VERKEERSVEILIGHEID

0
349

~NIETS IS VANZELFSPREKEND, ZELFS DAT NIET~

(Niets is eenvoudig; niets krijg je zomaar)


PHUKET: De Nederlandse ambassadeur in Thailand heeft op donderdag een vicegouverneur van Phuket ontmoet, waar bezorgdheid over de verkeersveiligheid – samen met andere kwesties – werd besproken.

De bijeenkomst vond afgelopen donderdag plaats op het stadhuis van Phuket waar de gevolmachtigd ambassadeur Kees Pieter Rade en de honorair consul voor Phuket Seven Smulders door vice-gouverneur Thawornwat Kongkaew ontvangen werd. Verder waren er nog meer heren aanwezig zoals plaatsvervangend commandant van de Phuket Provinciale politie kolonel Sakchai Limcharoen en het hoofd van de ramp preventiekantoor Phuket, khun Prapan Kanprasang.

De bijeenkomst was een uitgelezen kans voor alle aanwezigen om provinciale beleidsstrategieën in de toeristische sector maar ook om de veiligheid van Nederlandse toeristen in Phuket te bespreken.

Daarom stond het verkeersveiligheidsrecord hoog op de agenda waarvan de vice gouverneur van vertelde dat toeristen die betrokken werden bij ongevallen en de daaruit komende kosten van de behandeling niet door een verzekering werden gedekt omdat ze geen geldig motorrijbewijs hadden. In Nederland rijden er brommers rond, in Thailand rijden echter alleen motoren daar de cilinderinhoud sterk afwijkt als van die in Nederland.

“De politie is momenteel zeer streng op het gebied van de wet zeker als het gaat om toeristen met ongeldige rijbewijzen, de politie is echter ook zeer streng voor autoverhuurbedrijven, dat ook even geschreven.

“De verhuurders van motoren en auto’s zullen worden vervolgd als ze voertuigen huren aan personen die niet over de juiste vergunning beschikken. Dit is een poging om verkeersongevallen te verminderen, ” zo legde de vice gouverneur uit aan de afgevaardigde Nederlandse heren uit

“Daarnaast kan het Phuket Provincial Transport Office ook aan de plaatselijke toeristen een tijdelijke rijbewijs afgeven (uiteraard tegen betaling) aldus gouverneur Thawornwat.

Een andere kwestie die werd besproken, was de veiligheid op zee, waarbij gouverneur Thawornwat uitlegde: “dat er in de nabije toekomst polsbandjes aan de toeristen Ao Po Marina worden uitgedeeld waarop gegevens opgeslagen staan, in de verdere toekomst zal deze techniek naar andere pieren en jachthavens worden uitgerold”.

Ook wilde gouverneur Thawornwat het nog even hebben over de milieuproblemen, hij vertelde dat zijn ambtenaren hard hun best deden om de milieuproblemen van het eiland aan te pakken.

“Zo heeft Phuket een laboratorium gebouwd om vervuild water te testen en is men hard bezig om de problemen rond het afvalbeheer op te lossen. Zo heeft Phuket enige tijd geleden een project gelanceerd om het gebruik plastic zakken en de styropor-verpakkingen te stoppen.

Daarnaast verzekerde de vice gouverneur van Phuket dat ze op de veiligheid van alle toeristen waarborgen doordat er 1500 CCTV-camera’s op het eiland zijn geïnstalleerd die ons helpen problemen op te lossen, waaronder criminaliteit en ongelukken, “voegde hij eraan toe.

De vice gouverneur rondde de bijeenkomst af door ambassadeur Rade en Mr. Smulders een passende herinnering te geven van hun bezoek aan Phuket.

Informatie en bron:
Illustraties: Phuket News
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Phuket News