Home Featured NEDERLANDS BEDRIJF GAAT DE GIGANTISCHE HOEVEELHEID PLASTIC IN DE OCEANEN TE LIJF (video)

NEDERLANDS BEDRIJF GAAT DE GIGANTISCHE HOEVEELHEID PLASTIC IN DE OCEANEN TE LIJF (video)

2

~ZE IS SCHOON VAN VERRE MAAR VER VAN SCHOON~
(Op een afstand ziet ze er nog wel leuk uit maar ze is ronduit lelijk van dichtbij)


NEDERLAND: Reeds lang geleden hebben de milieuactivisten aan de alarmbel getrokken, inzake de gigantische vervuiling van de zee en oceanen. Per jaar komt er ongeveer acht miljoen ton plastic komt in de zeeën en oceanen, waarbij een groot aantal zeevogels en zeezoogdieren worden gedood.

Nu is een een sprankeltje nieuwe hoop, afkomstig uit de Noordzee, 23 kilometer uit de kust, waar een Nederlandse onderneming, Ocean Cleanup, een systeem van drijvende barrières aan het uittesten is om plastic afval van de oppervlakte van de zee te verzamelen

De oprichter van Ocean Cleanup, Boyan Slat, vertelde dat het systeem van zeer lange drijvende barrières, zoals op de video is te zien. Deze drijvende barrières stellen ons in staat om het plastic te concentreren, maar het plastic ook op één geconcentreerde plek houdt waarbij een ander systeem het plastic uit het water neemt.

De 100 meter lange lange V-vormige prototype barrières, welke een beetje op enorme rubber worsten lijken, dienen eerst gedurende een jaar in moeilijke weersomstandigheden van de Noordzee te worden getest.

De plastic afvalstoffen worden binnen de barrière nadat een soort V’s apex geduwd, dat is een ruimte waar alle stukjes plastic worden verzameld en vervolgens wordt alles naar een recyclingbedrijf vervoerd.

Als deze technologie succesvol blijkt te zijn, kan het in 2020 worden ingezet. Volgens de ramingen van het bedrijf, kan het bedrijf met deze methode binnen 10 jaar de helft van Noord-Stille Oceaan schoonmaken.

Bron: Euronews

2 REACTIES

Comments are closed.