Home Featured NATIONAL GEOGRAPHIC WIL DOCU OVER DE WILDE ZWIJNTJES UIT THAILAND MAKEN

NATIONAL GEOGRAPHIC WIL DOCU OVER DE WILDE ZWIJNTJES UIT THAILAND MAKEN

0
NATIONAL GEOGRAPHIC WIL DOCU OVER DE WILDE ZWIJNTJES UIT THAILAND MAKEN

~DE HELD VAN HET WITTE DOEK~

(Een filmster)


BANGKOK:- National Geographic heeft met het media comité van de regering contact gezocht om een documentaire te maken over de reddingsoperatie in de Tham Luang grot.

Duiker Rick Stanton, die bij de reddingsoperatie betrokken was, vertelde Thaise media dat het britse duikteam een brief heeft gestuurd naar de ouders van de 12 kinderen, om uit te leggen dat ze een film gaan maken voor National Geographic.

De film wordt geregisseerd door David McDonald die een Oscar won met zijn film ‘De laatste koning van Schotland’.

Het team zegt dat de film zou worden geregisseerd door David McDonald, die een Oscar voor de film “The Last King of Scotland” won en hij wil het echte verhaal van de dramatische operatie, de geest van internationale samenwerking en de ervaringen van de 13 jongens die bijna drie weken gevangen zaten, zo realistisch mogelijk weergeven.

Stanton en leden van het NG productieteam hebben eerder dit jaar de 12 voetballertjes en hun coach bezocht. Ze hoorden dat 2 filmbedrijven toestemming gekregen hadden van het comité om een film te maken. Als een van die twee bedrijven het recht krijgt om een documentaire te maken, dan moet National Geographic hun project opgeven.

Ltn-gen Veerachon Sukonthapatipark, de woordvoerder van het media comité, zegt dat hij verwacht dat de filmrechten eind volgende week verleend worden, en hij is er optimistisch over dat meerdere bedrijven de rechten krijgen.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai PBS World