MUZIEK FESTIVAL OP SAMED IN PROBLEMEN

0
517

~HET IS DE TOON DIE DE MUZIEK MAAKT~

(Het gaat om de manier waarop iets gezegd wordt)


RAYONG:- Een muziekfestival op Ko Samet is gestopt met de verkoop van kaarten nadat bewoners geklaagd hebben dat de alleen organisator er aan verdiend en voor hun enkel de schillen en dozen achter laat na het aangenaam verpozen.

Prayoon Pongphan, hoofd van het nationale park waar het eiland in ligt zei vrijdag dat hij klachten heeft ingediend over de ecologische invloed van het “Samed in Love” muziek festival. Dit feest zou in juni plaats moeten vinden.

“De afgelopen zeven jaar hebben bewoners geklaagd over bergen afval van het festival, en het aantal klachten neemt toe,” zei Prayoon. Hij verving het vorige park hoofd die wegens corruptie is overgeplaatst. Bewoners vonden ook dat het festival niet tijdens de rouwperiode voor koning Bhumibol gehouden kan worden. Ze zijn ook boos omdat ze zelf niets mogen verkopen op het feest. Resort eigenaren zijn ook boos, omdat gasten een bungalow voor twee personen boeken, en er dan met z’n zessen in gaan zitten.

Waar ook vragen over kwamen is dat op het festival muziek gemaakt mag worden tot in de vroege ochtend, maar alle bars en restaurants op het eiland moeten om 11 uur de muziek uit zetten en om middernacht sluiten.

De organisatoren proberen een oplossing te vinden, en hebben de de kaartverkoop stop gezet vanaf 8 april. Ze genoten de bescherming van de vorige park chef, maar die is wegens corruptie overgeplaatst.

Zijn opvolger denkt er compleet anders over, en is van plan om dit jaar de touwtjes strak aan te trekken. Hij zei dat volgens artikel 16 van de Nationale Park Wet harde geluiden maken in een park verboden zijn. Dus ook luide muziek. Prayoon zei dat hij geen advies had voor de organisatoren, omdat volgens de wet het feest helemaal niet in een nationaal park gehouden mag worden.

Bron: Khaosod