Home Thailand Bangkok MOZAMBIKAAN GEARRESTEERD WEGENS MOORD EN ONTVOERING

MOZAMBIKAAN GEARRESTEERD WEGENS MOORD EN ONTVOERING

0
MOZAMBIKAAN GEARRESTEERD WEGENS MOORD EN ONTVOERING

~HET BEGINT MET EEN MOORD~

(en eindigt met niet meer naar de kerk gaan, zegt meneer pastoor)


BANGKOK – Een man uit Mozambique is gearresteerd wegens het plannen van misdaden, zoals moord en ontvoering in zijn eigen land en andere Afrikaanse landen.

Momade Assif Abdul Satar, 35, wordt van kidnapping beschuldig en het eisen van losgeld ter waarde van totaal Bt 100 miljoen. Als het losgeld niet betaald werd vermoordde hij het slachtoffer.

“Mozambikaanse autoriteiten hebben gezegd dat de man op verzoek ontvoeringen deed van meer dan 50 zakenmensen in de laatste drie jaar, ” zei de grote baas van de toeristenpolitie Surachet Hakpal.

Een bende geleid door Satar heeft Mozambikaanse ambtenaren en hun families ontvoert. De officier van justitie die hem wilde laten arresteren werd 16 keer door het hoofd geschoten.

Niet alleen Mozambique heeft interesse in Satar. Amerika ook. Naar dat land vluchtte hij eerder, drie jaar geleden. “Mozambique vroeg de hulp van het FBI kantoor in Afrika, en het FBI bureau in Bangkok was op de hoogte,” zegt Surachet. Daarna ontving de toeristenpolitie de informatie over deze niet zo gewenste toerist.

Bij nader onderzoek bleek dat Satar Thailand was binnengekomen onder de valse naam Sahime Mohammad Aslam, drie jaar geleden. Hij werd vorige week gearresteerd in een duur hotel in Bangkok en was niet in staat o meen paspoort te tonen. Daarna bood hij theegeld aan om niet gearresteerd te worden.

Vingerafdrukken bevestigden dat Aslam Satar was, en gezocht word door Mozambique,” zegt Surachet. “We gaan hem komende week deporteren, en op de zwarte lijst zetten.” hij voegde er aan toe dat het onderzoek in Thailand nog niet is afgerond, en dat mensen die voor Satar in Thailand werkten onderzocht worden.

Thai Visa