VIDEO | MOTORCROSSERS ONTHEILIGEN PAD NAAR TEMPELS

0
259

~DE FARANGS HEBBEN HET GEDAAN!~

(Klassiek Siamees – Thais spreekwoord)


CHIANG MAI:- Na kritiek dat Thais op de stoep rijden in Thaise steden komt het nieuws dat een groep buitenlanders een historisch pad gebruikt hebben voor off road rijden met motoren.

คนไม่รู้จักกาละเทศะ ไม่ว่าจะเป็นใครมาจากไหน ได้ชื่อว่า "ไม่ใช่ผู้เจริญ ไม่ใช่บัณฑิต" ทางเส้นนี้เป็นทางเดินป่าชมธรรมชาติ ขึ้นไปวัดพระธาตุเจ้าดอยสุเทพ บ่แม่นที่แข่งมอเตอร์ไซด์วิบาก

Geplaatst door สง่า พระมหา ไชยวงค์ op Dinsdag 25 december 2018

Een video op Facebook kreeg een storm van kritiek dat buitenlandse toeristen dat niet moeten doen. De rit werd gedaan op eerste kerstdag.

De abt van Wat Palat, een van de tempels op Doi Suthep, roept de overheid op om daar wat aan te doen, en aan verhuurbedrijven om hun klanten te informeren waar ze wel en niet mogen rijden.

Phra Khru Theerasutphot zei dat een van zijn familieleden die video had gemaakt. Die had zoiets nog nooit gezien op het pad. Het pad, zegt hij, wordt al eeuwenlang gebruikt om tempels te bezoeken op Doi Suthep.

Niet alleen Thais waren boos, ook buitenlanders vonden deze tocht ongepast. De nationaliteit van de crossers is niet bekend gemaakt. Nadat ze te verstaan was gegeven dat crossen hier verboden was gingen ze terug naar hun vertrekpunt.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: ThaiVisa
Content: B. Botje in Noord Thailand
Bron: Thai Visa