MOTOR TAXICHAUFFEUR GROF BIJ DE NEUS GENOMEN TERWIJL HIJ DACHT WINNAAR TE ZIJN VAN ÉÉN MILJOEN BAHT

0
731

~ACHTER HET NET VISSEN~

(De kans laten voorbijgaan)


BANGKOK:- Een motor taxichauffeur ging gisteren naar de afdeling computercriminaliteiten op het hoofdstedelijke politiebureau nadat hij van mening was dat hij een miljoen baht had gewonnen.

De 55-jarige motor taxichauffeur, Khun Kittipong Sinsuksirisri, die zijn werkterrein heeft in het On Nut gebied van de hoofdstad vertelde dat hij zondag naar huis was gegaan en zag dat bekende oprichter van Ichitan Group Tan Phasakornnathee hem als vriend op Facebook uitgenodigd had.

Hij had van Khun Tan en zijn goede doelen gehoord en geloofde dat de man uit het goede hout gesneden was, dus volledig te vertrouwen, hoewel Khun Kittipong van nature wantrouwig was, vertrouwde hij Khun Tan volledig.

Op de vroege maandagmorgen, zo rond 04:00 uur kreeg hij een messenger-tekst naar verluidt van Tan, waarin stond dat hij de gelukkige winnaar van een miljoen baht was.

Het enige wat hij hoefde te doen, was 3.000 Baht via True Money over te maken, daarna zou de meevaller van een miljoen Baht binnen tien minuten op zijn rekening staan, de rekening waarmee hij de 3000 Baht gestort had.

Khun Kittipong, een arme man die van dag tot dag leeft, schreef een berichtje terug naar Khun Tan en vertelde dat hij niet zoveel geld op zak had, maar kreeg direct een bericht terug dar de boodschap bevatte, dat hij zich moest haasten anders zou hij achter het net vissen.

En dat wilde Khun Kittipong ook niet, dus leende hij het geld van vrienden.

Op het moment dat Khun Kittipong naar Khun Tan schreef dat hij 3000 Baht gestort had, werd hem gevraagd een tweede bedrag van 2000 Baht te storten, op dat moment viel het kwartje bij Khun Kittipong en realiseerde dat hij vreselijk bij de neus genomen was.

Hij ging naar het hoofdkwartier van Ichitan in de Charn Issar toren om verhaal te halen waar de medewerkers tegen hem vertelden dat het inderdaad een tegenvaller voor hem was en dat hij dit maar bij de politie moest melden.

Informatie en bron:
Foto’s: Thai Rath
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai Rath