MORGEN WORDT HET VUURBALLEN FESTIVAL VAN DE NAGA BIJ NONG KHAI GEHOUDEN

0
334

~VUUR AAN WAL IS NOG GEEN BAKEN~

(Niet alles is zoals het lijkt)


NONG KHAI:- Naar verwachting zullen er morgen meer dan 200.000 mensen naar Nong Khai reizen om bekenden vuurballen van Naga te zien.

Deze religieuze ceremonie zal plaatsvinden tegenover de Wat Thai Tempel in het district Pon Pisai, ieder jaar wordt deze ceremonie gehouden om het einde van de periode van de boeddhistische lente te markeren en daarbij is het verschijnen van Naga vuurballen, een natuurlijk fenomeen dat zich elk jaar rond deze tijd voordoet van wezenlijk belang.

Naast de ceremonie worden er op het Naga Fireball Festival, dat tot 1 november gevierd wordt een tal van traditionele optredens en andere activiteiten worden georganiseerd.

De tempel heeft een veiligheidsteam samengesteld om de veiligheid van toeristen te waarborgen en de verkeerscongestie te verminderen, zodat uiteindelijk alles vlekkeloos verloopt.

Khun San Soonthornthanakul, de burgemeester van Pon Pisai burgemeester, vertelde dat de lokale bevolking gelooft dat er in de Mekong rivier een onderwaterwereld is waar mythische reuzenslangen leven. Ze hebben dit natuurfenomeen van de vuurballen van de Naga al tientallen jaren mogen zien.

Naar verwachting zullen 200.000 mensen de Wat Thai-tempel bezoeken om ’s nachts de vuurballen te bekijken. Hotels en resorts zijn naar verluidt volgeboekt voorafgaand aan het festival.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: ThaiVisa
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: ThaiVisa