Home Thailand Bangkok MOORDENAAR JUWELIER GEVLUCHT NAAR CANADA

MOORDENAAR JUWELIER GEVLUCHT NAAR CANADA

0
MOORDENAAR JUWELIER GEVLUCHT NAAR CANADA

~EEN KOPJE KLEINER MAKEN~

(iemand vermoorden)


BANGKOK – Immigratiechef ltn-gen. Surachet Hakpan zegt dat de Zuid Afrikaan die een Thaise vrouwelijke juwelier heeft doodgeslagen in een hotel in Lat Prao bekend heeft. Olleke berichtte u eerder deze week over die moord.

Volgens Surachet was het bewijs tegen Mzwakhe Memela, 38, waterdicht.

De Thaise politie heeft vingerafdrukken van de Afrikaan gestuurd naar hun collega’s in Canada, nadat de verdachte naar Vancouver was ontsnapt via Hong Kong. Surachet is er zeker van dat hij wordt uitgeleverd aan Thailand.

Surechet zei ook dat Memela probeerde naar Hong Kong te reizen, voor hij ontsnapte naar Canada. De Canadese autoriteiten zijn bereid mee te werken aan de uitlevering van Memela wegens moord met voorbedachte rade.

Memela was 2x Thailand binnen gekomen op een toeristenvisum, en kent waarschijnlijk mensen in Vancouver. Volgens Surachet heeft Memela al bekend.

Thaivisa merkt op dat in de Thaise versie van het nieuws niet gesproken wordt over de moeilijkheden voor Thailand om iemand uit Canada uitgeleverd te krijgen voor een misdrijf waar de doodstraf op staat.