MINITORNADO VANAF HET AO NANG STRAND BIJ KRABI WAARGENOMEN

0
174

~MEN VINDT NIET IN ALLE WATEREN EEN BIJL~

(Een gelukkig toeval is eerder uitzondering dan regel)


KRABI:- Gisteren werd dichtbij het Ao Nang een enorme waterhoos waargenomen, deze indrukwekkende, maar relatief onschadelijke mini-tornado, duurde ongeveer 20 minuten voordat het in het niets verdween.

Facebook gebruiker Warakorn Chamnanpoom wist niet wat hij zag en haalde gelijk zijn smartphone tevoorschijn om dit uniek natuurfenomeen te filmen. Hij vertelde dat de minitornado ongeveer 5 kilometer uit de kust te zien was.

Normaal gesproken is er meer kans om dergelijke gebeurtenissen in het regenseizoen waar te nemen, zeker wanneer de zuidwestelijke moessons die meer regen en stormen in het gebied binnenbrengen.

Khun Warakorn vertelde dat het ongeveer 14:00 uur was toen de minitornado te zien was. Ik liep met mijn vriend langs het Ao Nang strand toen ik plots vanuit de donkere wolken aan de hemel een enorme waterpartij naar beneden zag storten. Alle andere strandbezoekers waren ook opgewonden over dit verschijnsel.

Het gebeurt normaal vaker tijdens het regenseizoen en ook wanneer de seizoenen in elkaar overgaan, dit jaar heb ik het al drie a vier keer gezien, vertelde Khun Warakorn.

Informatie en bron:
Foto’s: Screenshot
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: Phuketgazette