MINISTERIE VAN VOLKSGEZONDHEID WAARSCHUWT THAISE JEUGD OM NIET ONVEILIG TE VRIJEN TIJDENS HET LOY KRATHONG FESTIVAL

0
388

~JE BENT JONG EN JE WILT WAT~

(Slagzin waarmee de omroeporganisatie Veronica zich sinds 1978 wil profileren)


THAILAND:- De Thaise jeugd is gewaarschuwd om niet deel te nemen aan ongepast seksueel gedrag of onveilige seks tijdens het Loy Krathong Festival.

De afgevaardigde minister van het ministerie van Volksgezondheid, Dr. Bancha Khakhong, vertelde vandaag tijdens een perscommuniqué dat jonge mensen ’s nachts tijdens het festival bij rivieren en waterbronnen rondhangen om te kijken of ze van bil kunnen gaan of zich te buitengaan aan drankfeestjes. Dit schaadt hun verstand en zelfbeheersing en vormt daarmee een risico op onbeschermde seks die kan leiden tot ongewenste zwangerschap en SOA’s.

Khun Bancha drong er bij jongens op aan om zich verantwoordelijk te gedragen en condooms te gebruiken.

Jonge vrouwen konden ook nood-anticonceptiepillen nemen om de kans op zwangerschap te verkleinen, zei de ambtenaar, en waarschuwde dat dergelijk medicijn echter niet voor regelmatig gebruik is, omdat het minder effectief is in vergelijking met andere methoden.

“De beste manier is om je emoties in bedwang te houden, af te zien van seks of beschermde seks te hebben, en je bewust te zijn van het probleem van vroegtijdige seks en de daaropvolgende problemen,” zo formuleerde khun Bancha het.

Gezinnen kunnen jongeren goed advies geven over de juiste interactie met leden van het andere geslacht en de traditionele waarden van Thailand te respecteren om zichzelf te reserveren en de respectvolle behandeling van vrouwen en meisjes, aldus de functionaris.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation