MINISTERIE VAN BUITENLANDSE ZAKEN WAARSCHUWT DE THAIS DIE NAAR NEDERLAND GAAN EN HET YA HOM POEDER MEENEMEN

2
659

~VERBODEN VRUCHTEN ZIJN DE ZOETSTE~

(Dingen die verboden zijn zijn vaak het meest aantrekkelijkst)


BANGKOK:- Het Thaise ministerie van buitenlandse zaken heeft zijn burgerbevolking gewaarschuwd om het geneeskrachtige Chinese poeder Ya Hom niet mee naar Nederland te nemen. Het mag dan een traditioneel geneeskrachtig middel zijn, maar de Nederlandse douane is alert op de invoer van dit poeder. Dit invoerverbod is natuurlijk ook geldig voor de Nederlanders en Belgen die op Schiphol landen.

Het is verboden om dit geneeskrachtige poeder het Koninkrijk der Nederlanden in te voeren omdat volgens het verdrag van de internationale handel in bedreigde soorten van Wild, Fauna en Flora (Cites) er ingrediënten in zouden zitten die volgens dit verdrag verboden zijn.

De Facebook-pagina van het Thaise ministerie van buitenlandse zaken heeft deze waarschuwing vandaag op hun Facebook pagina doen uitgaan. Het zou gaan om het Ya Hom poeder van het merk “Five Pagoda’s”, het ingrediënt wat in dit poeder verwerkt is, zou afkomstig zijn van een bedreigde plantensoort. Er is speciale toestemming nodig om dergelijke ingrediënten te importeren.

Het poeder wordt gebruikt om misselijkheid en maagpijn tegen te gaan en zou een opbeurende boost geven wanneer men moe is of zich een beetje ellendig voelt

Het ministerie heeft zijn burgers gewaarschuwd dat de Nederlandse douaneautoriteiten ook optreden tegen stoffen afkomstig van katachtigen, krokodillen en varanen. De invoer van deze artikelen vereist een officiële Nederlandse vergunning.

Niet alleen de Thaise bevolking moet opletten ook de Nederlandse burgers moeten opletten met wat ze in Thailand als souvenir kopen, voorwerpen zoals onder andere houten katapulten, orchideeën met wortels en cashgeld meer dan 10.000 euro, maar ook geneeskrachtige kruiden en artikelen voortkomend uit de Chinese geneeskunde.

“LEUKER KUNNEN WIJ HET NIET MAKEN, WEL MAKKELIJKER”

Om te kijken wat wel en wat niet ingevoerd mag worden, worden de reizigers aangespoord om contact op te nemen met: www.douane.nl, Facebook Douane Nederland, Twitter: @douane of Instagram: douane_nl.
Het is heel eenvoudig om een foto van het artikel naar het platvorm te uploaden, de Nederlandse ambtenaren kijken er even naar en zullen u zo snel mogelijk een reactie geven.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: The Nation

2 REACTIES

Comments are closed.