MEESTE SONGRAN DODEN VIELEN IN DE PROVINCIE KORAT

0
301

~DE KAT DE BEL AANBINDEN~

(Beginnen met gevaarlijk werk)


BANGKOK :- Tot nu toe hebben de ‘zeven gevaarlijke dagen’ van Songkran 283 levens geëist. In de provincie Korat vielen de meeste dodelijke slachtoffers, maakte het rampencentrum van de regering bekend.

In Korat zijn 17 mensen om het leven gekomen tijdens verkeersongelukken. Chiang Mai spant de kroon het met grootste aantal gewonden. Dat waren er 145. Deze getallen zijn bekend gemaakt in het kader van de ‘zeven gevaarlijke dagen’, de week waarin het traditionele Thaise Nieuwjaar gevierd worden en honderdduizenden mensen op de weg zijn.

De getallen zijn van 11 tot en met 15 april. Net als in voorgaande jaren is de overgrote meerderheid van de slachtoffers motorrijder. Verreweg de meeste slachtoffers vielen door alcoholgebruik, of misbruik zo u wilt, en te hard rijden.

We zijn er nog niet, want de karavaan moet weer terug naar Bangkok om te werken. Dat gebeurde zondag en vooral vandaag, de laatste fase van de zeven gevaarlijke dagen. Er zijn al verkeersopstoppingen gemeld op de wegen die naar de hoofdstad leiden.

Bron: Khaosod