UpDaTe | MEER RADEN VAN BESTUUR WILLEN OPSTAPPEN OMDAT ZE HUN INKOMEN NIET WILLEN OPGEVEN.

1
296

~DOE NAAR MIJN WOORDEN, NIET NAAR MIJN DADEN~

(Volg de raad op die ik geef maar zelf niet volg)


BANGKOK:- Gisteren berichtte Olleke u dat leden van raden van bestuur hun inkomsten niet willen opgeven. Vandaag maakt het Nationaal bureau voor Gezondheidszorg (NSHO) bekend dat hun raden van bestuur dat ook niet willen doen.

Tenminste 4 leden van hun eigen raad van bestuur al ontslag genomen hebben. Hun collega’s van andere raden van bestuur van gezondheidsorganisaties zeggen dat ze dat ook gaan doen.

Minister voor Volksgezondheid dr. Piyasakol Sakolsatayadorn riep degenen die hun ontslag nog niet aangeboden hadden op om te wachten tot de Nationale Anticorruptie Commissie de regels verduidelijkt heeft.

“Laten we even wachten. Zaken zullen duidelijker zijn voor het einde van de maand,” zegt hij. “Waarschijnlijk houdt de NACC die gegevens confidentieel.”

De nieuwe regels zijn al gepubliceerd in de Thaise Staatscourant, en worden van kracht per 31 januari 2019. De nieuwe regels gelden voor iedereen, niet alleen voor mensen die een politieke functie gaan vervullen.

Voorzitters van universiteiten en hun bestuursleden, en voorzitters van publieke en staatsbedrijven moeten nu hun inkomsten en bezittingen opgeven, de hoofden van politie en het leger moeten dat nu ook doen.

Dr Jiruth Sriratanaban, van de raad van bestuur van Chulalongkorn Universiteit zegt dat ze haar functie opgeeft omdat ze niet wilt dat haar financiële gegevens publiekelijk bekend worden. Zij is niet de enige die daar bezwaren tegen heeft. Er stappen veel meer bestuursleden op.

De Anticorruptiecommissie heeft de invoering van de nieuwe regels al verschoven van 2 december dit jaar naar 31 januari volgend jaar, om tegemoet te komen aan de bezwaren van raden van bestuur van universiteiten.

In eerste instantie dacht men dat alleen univeristeits raden van bestuur bezwaar hadden. Nu hebben hun collega’s in de gezondheidszorg dat ook.

De NHSO belegde gisteren een extra vergadering om 4 nieuwe bestuursleden te benoemen.

“We hebben verschillende ontslagbrieven gekregen van bestuursleden. We hebben nog geen nieuwe raadsleden gekozen,” zegt Piyasakol.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: The Nation

1 REACTIE

 1. Als ik het nu goed begrijp, is met Mr. Watch de boel {artikel nr. tig in de wet}geopend en direct weer gesloten.
  Oorverdovend stil rond dit gebeuren.
  Maar goed hij heeft ze terug gegeven toch??

  Dus wat eerst strafbaar was. zal dus nu toegestaan worden.
  Nog niet een wet hoor, maar hij komt er wel aan.
  Hele thee plantages worden nu extra beschermd.
  En de bazen van deze plantages worden extra, extra beschermd.

  LOUISE

Comments are closed.