MEDISCHE MARIHUANA IS NU OFFICIEEL LEGAAL

0
237

~ALTIJD ROOKT KORTJAKJE WIET~

(Modern kinderliedje)


BANGKOK:- Marihuana, oftewel ‘ganja’ op z’n Thais mag nu legaal verbouwd en gebruikt worden. Voor medische doeleinden, wel te verstaan! de wet is gisteren aangenomen door het Thaise interim parlement.De Narcoticawet B.E. 2562 (= Boeddhist Era 2562 = 2019) staat toe dat marihuana gebruikt wordt voor behandeling van patiënten, onderzoek en ontwikkeling. De wet is gepubliceerd in de Royal Gazette, de Staatscourant van Thailand, en nu van kracht.

Nou niet allemaal naar de kweker rennen om wat plantjes te kopen, want de kweek en gebruik wordt streng gecontroleerd door het ministerie van volksgezondheid, het departement voor industrie en de medische raad. De wet staat ook de verbouw van hennep toe, met toestemming van de medische raad. (Marihuana is hennep, maar het verschil zit ‘m in het tcp gehalte.

Import en export van marihuana in hoeveelheden voor medisch gebruik zijn nu ook toegestaan. Er moet een recept van de dokter getoond worden. Maar, met beperkingen: als u 10 kg of meer marihuana op recept wilt importeren gaat die vlieger niet op. Dat wordt nog steeds gezien als smokkel.

Dit is de eerste keer in Thailand (en Azië) dat marihuana legaal gebruikt en geteeld kan worden. Het is al lang bekend dat marihuana medische eigenschappen heeft, maar de pret factor was de regering toch iets te hoog.

Het toestaan van marihuana voor medische doeleinden wordt door experts gezien als de eerste stap die zal leiden tot het legaliseren van marihuana voor meer algemeen gebruik. De Bhumaj Thai partij heeft dat op haar verlanglijstje gezet van verkiezingsbeloftes.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai PBS World