MEDEWERKER VAN EEN GOUDWINKEL VERGEET OP DE LUCHTHAVEN EEN TAS MET GOUDEN SIERRADEN TWV 10 MILJOEN BAHT

2
385

~VAN EEN ZOT VERWETEN IS GAUW VERGETEN~

(Je moet je niets aantrekken van de verwijten van iemand die er geen verstand van heeft)


CHIANG MAI:- Een beveiligingsagent op de luchthaven van Chiang Mai vond gisteren een tas met gouden sierraden ter waarde van 10 miljoen Baht die door een medewerker van een goudwinkel was vergeten.

Khun Jirayu Suwansamphan, de veiligheidsbeambte op de luchthaven, zag een zwarte tas bij de uitgang staan, daar waar de bagage van vertrekkende passagiers worden gecontroleerd, hij waarschuwde de explosieven-afdeling van de luchthaven.

De EOD-ambtenaren controleerden de tas en ontdekten dat deze ruim 10 kilo gouden sierraden bevatte.

De luchthavenfunctionarissen hebben vervolgens de streepjescodes op plastic zakken van de sierraden gescand en het bestemmingsadres gevonden. Ze belden het bedrijf, die hun medewerker, khun Phurichaya Sarathong, stuurde om de tas op te halen.

Nadat khun Phurichaya kon bevestigden dat haar bedrijf de rechtmatige eigenaar van het goud was, werd ze in gezelschap van luchthavenfunctionarissen naar het politiebureau van Muang Chiang Mai gebracht om het incident te melden en vast te leggen.

Khun Phurichaya zei dat haar bedrijf, waarvan de naam niet werd genoemd, twee tassen met gouden sierraden naar Bangkok wilde sturen om deze te smelten om vervolgens nieuwe sierraden van te maken.

Ze zei dat nadat de twee tassen door de röntgenscan waren gegaan, deze aan een andere bedrijfsmedewerker had overhandigd die aan boord van het vliegtuig zat te wachten, maar die werknemer nam slechts één tas mee en liet de andere achter.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Chiang Mai News
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Chiang Mai News

2 REACTIES

Comments are closed.