MAYA BAY WORDT VOLGEND JAAR VOOR DRIE MAANDEN GESLOTEN

3
1089

~HALF WERK LEVEREN~

(Een opdracht slecht uitvoeren)


KRABI:- het wereld beroemde strand op Koh Phi Phi heeft het zwaar. Dagelijks worden hier vele toeristen heen gebracht vanaf Koh Phi Phi, Phuket, Krabi, Ao Nang en Koh Lanta.
Allemaal even het strand bezoeken waar Leonardo Di Caprio in de film het paradijs gevonden zou hebben.

Maar die grote aantallen mensen, soms zelf zo groot dat het strand bestaat uit staan plaatsten, jawel geen plek meer om te zitten, het uitzicht is niet meer als rijen speed boten en longtail boten, met op de achtergrond grote veerboten vanuit Phuket. Het eens zo heldere water is nu oranje gekleurd van de zwemvesten die zij aan zij proberen hun toerist te laten drijven.

Het Nationaal park heeft vorig jaar de nood klok geluid, dit kan en mag zo niet langer doorgaan, er is een te grote impact op het koraal rif, het strand en het stukje overgebleven bos.
Dus actie: Biologen, park wachters met opleiding natuur bescherming en natuur beschermers stellen een plan op. Gelijk vele andere Nationaal parken in Thailand tijdens het regenseizoen de baai 6 maanden dicht. Het voorstel werd door ieder bejubeld en dat zou het worden.

Maar er komt tegengas, in de afgelopen maanden zijn er inspraak avonden geweest met alle betrokkenen. Uiteraard het Nationaal Park en natuur beschermers maar ook locale mensen die hier geld verdienen aan dat massa toerisme.

Veel is duidelijk geworden, de baai wordt zwaar geteisterd door het massa toerisme, de officials waren zelfs geschokt door de foto’s en rapporten, ook wordt bekend gemaakt dat er vele klachten zijn dat locale mensen nog steeds het anker uitgooien op het koraal rif.

Na wijs beraad is er nu een beslissing genomen, om ieder tegemoet te komen wordt de baai 3 maanden gesloten en zou het dus “tijd genoeg” moeten hebben om te herstellen.

De maanden Juni, July en Augustus is Maya Bay op Koh Phi Phi Ley gesloten, alle andere locaties kunt U gewoon bezoeken.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Robert Lagas.
Bron: The Nation

3 REACTIES

Comments are closed.