Home Thailand Centraal Thailand MARIHUANA MARS VAN START IN PICHIT PROVINCIE

MARIHUANA MARS VAN START IN PICHIT PROVINCIE

0
MARIHUANA MARS VAN START IN PICHIT PROVINCIE

~VEEL IN ZIJN MARS HEBBEN~

(veel aanleg hebben en veel weten)


PICHIT – Actievoerders die medische marihuana gemakkelijker willen maken zijn begonnen met hun Cannabis wandeltocht door Thailand vanaf het Wachiraphotiyarn klooster in Pichit provincie. De wandeling is 268 km lang.
De toch gaat naar Wat Bang Pla More in Suphan Buri. De bedoeling van de wandeltocht is aandacht geven om marihuana van de lijst van narcotische drugs te krijgen en als medicinaal kruid te behandelen.

De tocht wordt georganiseerd door 11 actiegroepen en wordt geleid door Decha Siripat, president van de Khao Kwan stichting die jarenlang eerst rijst en later marihuana heeft gekweekt. Het eerste voor een betere opbrengst, het tweede voor medische doeleinden. Zijn stichting distribueert marihuanaolie gratis aan patiënten die dat nodig hebben.

Hij is net vrijgelaten uit voorarrest nadat actiegroepen druk op de regering uitoefenden. Volgens hun was de in beslag genomen marihuana in zijn laboratorium betemd voor patiënten, niet voor pret.

Voor de mars begon zei Decha dat de recente amnestie van de regering voor mensen die marihuana in bezit hebben om te toe te staan die producten medisch te gebruiken te beerkt is. Het is en blijft voor veel mensen onmogelijk om aan medische marihuana te komen.

Over zijn stichting zei hij dat de Khao Kwan stichting op z’n best medische marihuana voor 10.000 patiënten per jaar kan distribueren. Het aantal mensen dat medische marihuana nodig heeft schat hij op 2 miljoen.

Decha zei ook dat deze mars bestemd was om mensen te laten begrijpen dat marihuana niet een drug is, zoals velen denken, maar dat het goede medische eigenschappen heeft. Tevens is het een goed alternatief voor sommige medicijnen, en kan Thailand op die manier een hoop geld besparen.

Thai PBS World