MANGMOOMKAART HEEFT WÉÉR VERTRAGING

0
248

~VAN LUIE KEES~

(Bijzonder traag)


BANGKOK:- Lang gewacht … niet zo stil gezwegen … maar eindelijk komt de veel geprezen Mangmoom kaart er aan voor de bus. Of misschien toch eventjes nog niet. Mangmoom is het Thaise woord voor spin. Met deze kaart, dat is de bedoeling, kunt u al het openbaar vervoer vangen.

Na vijf maanden van vertraging zegt de BMTA dat de kaart nu ook in de bus werkt. Of dat werkelijk gaat lukken vraagt Olleke zich af. De kaart werd acht jaar geleden (!) aangekondigd, en kreeg vertraging op vertraging. De BMTA hoopt dat de kaart in maart 2019 in alle bussen gebruikt kan worden.

Het busbedrijf zegt dat er 800 automaten geïnstalleerd zijn in 800 bussen. Die moeten opgewaardeerd worden om de nieuwe kaart te kunnen accepteren. Daarna moeten ze getest worden.

De sterk vertraagde mangmoom kaart werd geïntroduceerd op de blauwe en roze lijn van de ondergrondse in juni. Met de belofte dat die in oktober gaat werken op de Airport Rail Link en in de bus. Die belofte kwam van transport minister Arkhom Termpittayapaisith. er hebben zich inmiddels meer vertragingen voor gedaan.

Twee weken geleden kondigde de Airport Rail Link bij monde van Suthep Panpeng aan dat hun kaartlezers ook verbeterd moeten worden. Hij verwacht dat de mangmoom kaart bij hun aan het einde van dit jaar zal werken.

De Skytrain probeerde in augustus al of de mangmoom kaart werkt, maar nee. Ze moeten niet alleen verbeterd worden, maar er moet meer onderhandeld worden. Acht jaar is blijkbaar niet genoeg…

Behalve dat de bestaande betaalautomaten de kaart moeten accepteren moeten ze ook de nieuwe sociale dienst kaarten van de overheid accepteren, en dat lukt ook niet.

De BMTA zegt dat 300 bussen automaten hebben die de sociale dienst kaart accepteren, op 15 oktober komen daar 500 bussen bij. De overige 1800 bussen moeten gereed zijn in november. dat zal best kunnen, maar ergens denkt Olleke dat er weer vertraging gaat komen.

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: B. Botje in Bangkok
Bron:Khaosod