MAN IN CHONBURI VERTOONT FILMS AAN GEESTEN

4
645

~SPOKEN ZIEN~

(dingen zien die er niet zijn)


CHONBURI:- Een EHBOer in Chonburi trakteert zo af en toe de geesten op een Chinees kerkhof op een filmavondje. Dat doet hij zondags, want ‘net als mensen willen geesten ook graag film kijken.’

Prawet Limchareon, 37, werkt in het dagelijks leven op een ambulance. Hij doet ‘het avondje uit’ voor de geesten die wonen op het Sawang Utthayan Sathantham kerkhof. “Als ik lang dat kerkhof rij krijg ik altijd een vreemd gevoel,’ zegt Prawet. Meestal vraagt hij de geesten om hem te beschermen, als hij langs rijdt.

Vanaf negen uur in de avond konden de 800 geesten naar de film kijken. Om hun te eren, en omdat het een Chinees kerkhof is, is het niet meer dan logisch om de avond te openen met een Chinese opera.

Prawet was niet alleen. Vier collega’s waren er ook, en drie constructiewerker uit de omgeving. Toen de Chinese opera was afgelopen keken ze naar andere films die Prawet had gehuurd.

Prawet’s vriend, Supot Pandadung, 39, had hem geadviseerd om het te doen. Allebei vonden ze het een goede daad. Ze hebben Bt 6000 uitgegeven aan het huren van een doek, film projector en ander materiaal. Maar de verhuurder vond dat zo’n nobel streven dat hij zelf Bt 2000 bijlegde.

Olleke Bolleke heeft geen flauw idee hoe de geesten zouden reageren als ze Netflix te pakken kunnen krijgen…

Bangkok Coconuts

4 REACTIES

Comments are closed.