MAG IK MIJ EVEN VOORSTELLEN?

0
634

~ZELFKENNIS IS HET BEGIN VAN DE WIJSHEID~

(Men moet eerst zichzelf kennen om verdere kennis te kunnen verwerven)


HELLEVOETSLUIS :- Mijn naam is Rob Krabbendam en ik ben eigenlijk al ‘radio-actief’ sinds ik begin jaren ’70 de buizenradio van m’n ouders ontdekte. Uit dat houten doosje op de kast klonken stemmen en muziek. Als je dan aan de achterkant naar binnen keek, zag je de opgloeiende radiobuizen en rook je het opgewarmde stof.

Waar kwam dat mannetje van de radio toch vandaan? Die fascinatie heeft me nooit meer losgelaten. Rond 1980 volgde het zelfgesoldeerde FM-zendertje en in mijn studententijd begon ik bij de ziekenomroep als geluidstechnicus. Daarna volgde lokale radio waar ik een tijdje een sportprogramma presenteerde.

Zo’n 10 jaar geleden ontdekte ik het stemmenvak en volgde stemacteer-opleidingen in Hilversum (door een oud-nieuwslezer van zeezender Veronica) en meer recent in Leiden. Sindsdien is mijn stem in te huren voor onder andere commercials, luisterboeken en radiospotjes. Op www.robkrabbendam.nl vind je hier voorbeelden van.

Voor Olleke Bolleke Radio lees ik sinds kort het nieuws om ook daar ervaring mee op te kunnen doen. Verder maak ik commercials en promo’s voor dit station. Ik probeer het nieuws niet zozeer te lezen, maar vooral te vertéllen. Daarom loop ik ’s morgens altijd eerst even de berichten van nieuwsbeer Auke door, om te zorgen voor lekker te beluisteren tekst die ik zelf ook begrijp. Onze nieuwsbeer is hierbij met z’n Thailand-kennis de ideale en gewillige vraagbaak. Zo leer ik ook nog eens steeds meer over dit wonderlijke maar prachtige land.

Rob Krabbendam