MAAK U GÉÉN ZORGEN, ER IS GEEN STAATSGREEP | ZO STELT EEN HOGE THAISE MILITAIR DE BURGERS VAN THAILAND GERUST

0
403

~IN VEILIGE HAVEN ZIJN~

(In beschermde omgeving zijn)


THAILAND: Het Thaise leger zond gisteren, zondag 10 februari een verklaring uit om de burgers gerust te stellen dat er géén staatsgreep op komst is.

Deze veronderstelling werd in de openbaarheid gebracht nadat er een filmpje van een militair konvooi in Lopburi online was geplaatst, het leger verklaarde direct op de publicatie dat er geen militaire stappen waren in de aanloop naar de verkiezingen.

Het waren slechts oefeningen

Don't worry – there is no coup, Thai military reassures citizens

Don't worry – there is no coup, Thai military reassures citizensThailand's military issued a statement on Sunday after armoured vehicles were spotted on a highway in Lopburi, leading some citizens to fear a coup may be underway.The tanks were only involved in training exercises, believed to be going to the 2019 Cobra Gold drills which are happening this week.

Geplaatst door ThaiVisa – The Nation Thailand News op Zondag 10 februari 2019

Eén vrouw had een video gemaakt met bijbehorende uitroepingen dat het allemaal verdacht leek – ze had misschien één van de tekens in het Thais aan de zijkant van een tank over het hoofd gezien.

Er zou gestaan hebben “oefeningen”

Toch zorgde de video voor veel ongerustheid onder de bevolking en dwong Piyapong Klinphan om een ​​verklaring af te geven dat dit slechts een onderdeel was van de legertraining die tussen 1 en 21 februari word uitgevoerd.

Ook in het weekend verscheen een ​​bericht waarin geschreven werd de legeraanvoerder Apirat Kongsompong en andere hoge generaals zich aan een dergelijk vergrijp schuldig gemaakt zouden hebben, hetgeen lariekoek is.

Artikel 44 werd genoemd als gebruikt om de hoge generaals te verwijderen.

De woordvoeder van de premier, Thaksada Sangkhajan verklaarde dat het allemaal uit de grote duim gezogen was en de er ambtenaren waren geïnstrueerd om een ​​klacht in te dienen om de dader(s) te arresteren.Deze order was niet meer op de site van www.mratchakitcha.soc.go.th. terug te vinden.

Wel is het zo, dat vanmorgen om 09:30 uur vice-premier en minister van Defensie, generaal Prawit Wongsuwan naar de Panurangi zaal van het Ministerie van Defensie in Bangkok kwam om een vergadering van het veiligheidscomité voor te zitten.

Bij deze vergadering was ook de secretaris-generaal van de Nationale Veiligheidsraad (NSC) generaal Wanlop Raksanoh aanwezig evenals de permanente secretaris voor defensie Generaal Chakthip Chanchinda, de nationale politiecommissaris (de opperbevelhebber) aanwezig alsook
vertegenwoordigers van de legerleiding.

Echter, Generaal Prawit weigerde te reageren op geruchten over een coup. Rajagajanbha namaak, claimt het bevel van de National Peace Keeper (NCPO) om de bevelhebbers van het leger te verwijderen.

Vaudje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: SanookNews & Youtu.be
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: SanookNews.com