LUIPAARD WELPJE VAN ÉÉN MAAND OUD OP EEN VLUCHT VAN BANGKOK NAAR INDIA GESMOKKELD

0
303

~HET IS BIJ DE WILDE BEESTEN AF~

(Het is verschrikkelijk; het is schandalig)


INDIA:- Daar is gisteren een één maand oud luipaard is gevonden in handbagage van een passagier aangetroffen. De ontdekking werd gedaan nadat een vlucht van Thai Airways van Bangkok in Chennai, India was geland. Het jonge luipaard welpje was zwak en uitgedroogd toen het werd ontdekt.

Het luipaardkatje zat verstopt in een boodschappenmandje verborgen in de handbagage. In dit stadium hebben overheids ambtenaren nog geen mededelingen gedaan over de nationaliteit van de passagier of de redenen waarom hij het jonge luipaard in zijn handbagage vervoerde.

Passagiers hadden tegen de douane in India verteld dat ze geluid uit de bagage van hun medepassagier hadden horen komen. Dus hielden douanebeambten de passagier aan toen hij probeerde de luchthaven van Chennai te verlaten.

“Het dier was in shock en maakte trillende geluiden en leek erg zwak te zijn “, zei een douanier.

Mister Limatoshi, het hoofd van het Chennai Wildlife Crime-bureau, zei dat de autoriteiten het beestje in beslag hadden genomen en dat de smokkelaar ondervraagd werd omtrent de herkomst daarvan. Het zou maar zo kunnen zijn dat deze welp onderdeel uitmaakt van een internationale smokkelbende.

Het AFP meldt dat luipaarden op het gehele Aziatische continent voorkomen, maar zeer kwetsbaar zijn. Hun aantak neemt gestaag af door verlies van leefgebied en stroperij voor de illegale handel in huiden en lichaamsdelen.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: youtu.be
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger