LUCHTHAVEN SUVARNABHUMI BLOKKEERT DE TOEGANG TOT HET NIEUWE OUTLET CENTRUM “CENTRAL VILLAGE”

0
561

~IEMAND DE PAS AFSNIJDEN~

(Iemand verhinderen een bepaalde actie uit te voeren)


SAMUT PRAKAN:- “Please be seated and fasten your seat belts due to severe turbulence”, zo zou het uit de luidsprekers moeten klinken wanneer u het terrein van de bijna geopende luxe outletstore Central Village naast de luchthaven Suvarnabhumi in centraal Thailand op zou rijden, maar wees gerust zo ver komt het niet!

Een geschil tussen de eerste luchthaven van Thailand en Central Pattana, de eigenaren van Central Village, heeft wat turbulentie in de lucht teweeggebracht nadat AOT-ambtenaren tenten hadden opgezet die de ingang van het nieuwe winkelgebied blokkeren zodat het nog maar de vraag is om op 31 augustus geplande opening door te laten gaan.

De president directeur van de AOT, khun Nitinai Sirismatthakarn zou achter deze actie zitten, hij was de man die zijn ambtenaren stuurde om het gebied te inspecteren en ontdekte dat Central Village een weg aan het bouwen was die de uitgang met de hoofdweg.

“De weg die ze aanleggen ligt in de vliegzone van de luchthaven. Het betreffende stuk land is door het ministerie van Financiën aan de luchthaven in bruikleen gegeven.

Khun Nitinai voegde eraan toe dat Central Village ook toestemming had gevraagd om een ​​waterleiding over het land te leggen, wat niet kan worden goedgekeurd omdat ook dit de regelgeving voor vliegzones zou schenden.

Ondertussen heeft de directie van Central Pattana een brief geschreven waarin wordt beweerd dat de bouw strikt de huidige stedelijke wet- en regelgeving volgt en dat het goedkeuring van verwante agentschappen had ontvangen voordat met alle werkzaamheden werd begonnen.

In de brief stond ook dat het aanvragen van leidingwater- en elektriciteitsaansluitingen van verantwoordelijke autoriteiten een fundamenteel recht is op basisinfrastructuur, waar elke burger recht op heeft.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation