Home Featured LOKALE BEWONERS MAKEN ZICH ZORGEN OVER DE WELVAART VAN HUN EILAND ….KOH SAMUI

LOKALE BEWONERS MAKEN ZICH ZORGEN OVER DE WELVAART VAN HUN EILAND ….KOH SAMUI

2
LOKALE BEWONERS MAKEN ZICH ZORGEN OVER DE  WELVAART VAN HUN EILAND ….KOH SAMUI

~DE HANDEN UIT DE MOUWEN STEKEN~

(Het werk flink aanpakken)


KOH SAMUI:- De eilandbewoners van dit paradijselijk vakantie eiland, gelegen het diepe zuiden van Thailand hebben van zich doen spreken nadat hun onvrede over het vies, stinkende en smerige zwartwaterstrand door de plaatselijke autoriteiten niet gehoord werden.

De Thais die in de Mae Nam-sectie van Koh Samui wonen en werken, hebben verslaggevers opgeroepen om hun smerige strand te fotograferen in de hoop om de aandacht van de regering te krijgen, die actie moeten ondernemen om de bende aan hun kustfront aan te pakken.

Het vieze strand, dat bevuild is met afval en waarvan de kustwater donker en vies is geworden, ligt er verlaten bij doordat de toeristen daar niet meer komen omdat ze bezorgd zijn over hun gezondheid en veiligheid in dit gebied.

De bewoners en ondernemers zeggen dat situatie nu al lang genoeg heeft geduurd, ook voor hen is het onaangenaam om daar te vertoeven, laat staan de lokale ondernemers daar nog zaken kunnen doen. De bewoners zeggen dat ze al ambtenaren om hulp gevraagd hebben, maar tot op heden hebben deze heren de handen nog niet uit de mouwen gestoken, meldde TNews (77Jowo).

Blijkbaar komt het vuile water uit het nabijgelegen stadscentrum en stroomt recht de zee in. Dit betekent het gore , smerige rioolwater het kustwater vervuilden en een vreselijke geur veroorzaakt. Ook wordt er veel vuilnis op het strand op het strand gedumpt, iets wat een doorn in het oog van de plaatselijke bevolking is.

Inwoners zeggen dat dit strand het imago van Samui als een vakantieparadijs beschadigt, maar zij zijn on zekere mate ook verantwoordelijk voor het vuilnis en afval als toeristen het strand niet gebruiken.

Informatie en bron:
Foto’s: 77Jowo
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: TNews

2 REACTIES

Comments are closed.