EEN LICHTE AARDBEVING DEED DE AARDE IN KANCHABURI TRILLEN

0
260

~IN GOEDE AARDE VALLEN~

(Door de ontvanger goed ontvangen worden)


KANCHANABURI:- Een aardbeving met een kracht van 4,9 op de schaal van Richter vond plaats in het westen van de provincie Kanchanaburi op zondagnacht. Gelukkig vielen er geen slachtoffers en was er geen schade.De beving werd gevoeld door bewoners van de districten Muang, Saiyoke, Si Sawat, Thong Pha Phum en Sangkhla. De electriciteitsmaatschappij zegt dat de veiligheidssystemen in de dam de beving waarnamen op 21.39 met het epicentrum in het district Si Sawat, ongeveer 54 km ten noorden van de dam.

De beving werd gemeten op 2 kilometer diepte met een kracht van 4,9. Volgens de definitie is dat een lichte beving waarbij objecten mogelijk trillen of omvallen als ze los staan. Tot een kracht van 5 wordt er meestal geen schade aangericht.

Volgens Wallop Mekprueksawong, directeur van de elektriciteitsmaatschappij, richtte de beving ook geen schade aan bij de Srinakarin en Vajiralongkorndammen in de provincie, en adviseerde hij bewoners en toeristen om niet in paniek te raken.

Het districtshoofd van Sangkhla Buri zei dat omdat de beving laat in de avond plaats vond hij nog geen berichten ontvangen had over schade of slachtoffers. Hij heeft dorpshoofden opgedragen om de bevolking te informeren, zodat er geen paniek ontstaat.

Apichart Pimlamat, een bewoner van ton Phoeng dorp zegt dat hij en zijn buren lekker zaten te barbecueën toen alles begon te trillen op de tafel. Hij was er aan gewoon (of half lam) en maakte zich geen zorgen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Centraal Thailand
Bron: Thai PBS World