LICHTE AARDBEVING GEREGISTREERD IN LAMPANG

0
378

~TRILLEN ALS EEN JUFFERSHONDJE~

(Van angst trillen)


BANGKOK:- De seismologische dienst van Thailand houdt een serie van aardschokken die zich voor doen in de provincie Lampang nauwgezet in de gaten, omdat ze bang zijn dat een grote aardbeving zal volgen.

De eerste trilling werd geregistreerd om 12 uur met als epicentrum het Wang Nua district van Lampang. De kracht was 2.1, volgens de definitie meetbaar met instrumenten en sommige mensen voelen de trilling. Er volgenden 10 schokken die varieerden van 2.0 tot 3.3. Volgens de definitie is die trilling wel voelbaar door de meeste mensen, maar richt geen schade aan.

De rampenbestrijding met dat het epicentrum op 8 kilometer diepte lag en de gevolgen niet gevoeld of waargenomen konden worden in of buiten het district.

De directeur van de geologische dienst zei dat het publiek zich geen zorgen hoeft te maken, want dit is heel gewoon op de Phayao breuklijn.

De laatste zware aardbeving die zich in Thailand heeft voorgedaan was in 2014 met een kracht van 6.3 in de provincie Chiang Rai. Er was behoorlijke schade aan huizen en gebouwen.

Ter vergelijking: de zwaarte aardbeving ooit in Nederland was 5,8 in Roermond in 1992. De Belgen zullen het zich nauwelijks meer herinneren: hun zwaarste aardbeving was ook 6,3 en vond plaats in 1692 in Verviers.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Noord Thailand
Bron: Thai PBS World