Home Algemeen LEKKERE THAISE SOEPJES VOOR DE HOLLANDSE WINTER!!

LEKKERE THAISE SOEPJES VOOR DE HOLLANDSE WINTER!!

0
LEKKERE THAISE SOEPJES VOOR DE HOLLANDSE WINTER!!

~EEN VERWEND VERHEMELTE HEBBEN~

(Een verwende eetlust te hebben)


NEDERLAND:- Als buiten een snijdende wind de temperaturen tegen het vriespunt duwt, als het donker blijft en grauw, of als op de fiets de regen veel kouder aanvoelt dan je wenst, zoek je thuis je toevlucht in een warme dampende geurige kop soep. Verse tomatensoep volgens moeders recept of de winterklassieker erwtensoep.

Wist je dat er ook heerlijke Thaise soepen zijn die het leven na de eerste hap al meteen een stuk zonniger maken?

THAISE KHAO SOI SOEP MET KIP
Khao soi is in Europa niet erg bekend en dat is jammer, want het is een van onze favorieten. Met een gekookt half eitje erin is dit een perfecte winterse maaltijdsoep.

Soep is voor velen nog altijd een voorgerecht, maar Thai kennen dat principe helemaal niet. Als eten klaar is komt het op tafel. Soep wordt tegelijkertijd met rijstgerechten en curry’s gegeten. In andere Aziatische landen, zoals Vietnam, de Filipijnen, China en Japan kennen ze zelfs koude variaties die als nagerecht worden opgediend.

THAISE TOM YAM GARNALEN MET KOKOSROOM
Niet alleen de Thai, maar ook veel Nederlanders en Belgen die hun hart aan de Thaise keuken hebben verloren zijn gek op tom yam. Een pittige, beetje zure soep met knoflook, limoen, champignons, citroengras, chilipepers, basilicum en koriander. Waarschijnlijk is ’tom yam goong’, de versie met garnalen de populairste.

Het woord soep heeft een lange geschiedenis. Het komt waarschijnlijk van het Duitse ‘sop’ en verwijst naar het dopen van het brood in een stoofpot. In Latijnse landen werd hetzelfde gebruik ‘suppa’ genoemd en de Fransen maakten er ‘soupe’ van, lang geleden hun naam voor een dunnere soep.

TOM KHA GAI – THAISE KOKOSSOEP MET KIP
Fris-zure kokossoep met citroengras en laos. Met recht een klassieker uit de Thaise keuken. Deze soep kan op het lijstje: dingen die je een keer geproefd moet hebben. Maak ’m zelf met onze biologische kruidenpasta. Met kip, garnalen of met tofu en paddenstoelen

Of dit waar is weten we niet, maar het is leuk. Ergens rond 1700 was een Franse koning zo ijdel dat hij opdracht gaf de soep zo te maken dat hij er zijn spiegelbeeld in kon zien. Zo zou de consommé, een heldere bouillon, zijn ontstaan…..

THAISE TOM YAM NOEDELSOEP VARKENSVLEES
Tom yam noedelsoep met varkensvlees is een lekker gevulde soep van eiernoedels. Hier proef je het perfecte samengaan van de Chinese keuken (de noedels) met de Thaise keuken (de smaken van tom yam).

ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta’s en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur. En sociaal, met aandacht voor de werkomstandigheden en inkomsten van de boeren in Isaan, het noordoosten van Thailand, die voor ONOFF SPICES onder meer pepers, limoenblad, knoflook en koriander verbouwen.

Die landbouwproducten bevatten geen kunstmatige groei- of bestrijdingsmiddelen. ONOFF SPICES doet geen concessies aan de smaak, die is echt Thais. En echt lekker. Alle soepen, curry’s en woksauzen zijn zo samengesteld dat iedereen er thuis in een handomdraai een Thais gerecht mee kan maken.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: ONOFF SPICES
Content: redactie
Bron: ONOFF SPICES