Home Featured LANGSTE MAANSVERDUISTERING VOLLEDIG ZICHTBAAR IN THAILAND

LANGSTE MAANSVERDUISTERING VOLLEDIG ZICHTBAAR IN THAILAND

0
LANGSTE MAANSVERDUISTERING VOLLEDIG ZICHTBAAR IN THAILAND

~zie de maan schijnt door de bomen~

makkers, staakt!
(uw wild geraas)

BANGKOK – Komende week kunt u in heel Thailand de langste maansverduistering van de eeuw zien. Even voor opblijven, het is zichtbaar in de nacht van 27 op 28 juli van 00.14-06.10 uur.

Dr Sarun Posayachinda, directeur van het nationale instituut voor ruimteonderzoek zegt dat het fenomeen zal plaatsvinden in de nacht van Asalha Bucha dag. Dat is een religieuze feestdag in Thailand, en een extraatje

De duur van de complete verduistering is 1 uur en 43 minuten. Het begint om 00.14 om dan langzaam naar een complete verduistering te gaan, daarna wordt de maan meer zichtbaar tot het om 06.10 afgelopen is.

De kortste maansverduistering van deze eeuw vond plaats op 4 april 2015. De verduistering duurde 4 minuten en 48 seconden.

Een gedeeltelijke verduistering gaat vooraf aan de total verduistering, dat duurt 1 uur en 6 minuten.

De maansverduistering valt precies in de nacht dat de aarde tussen Mars en de Zon staat, met Mars aan de tegenovergestelde kant aan de hemel. Ook dat is een zeldzaam fenomeen, die op precies het goede moment plaatsvind.

Mars is op dit moment heel erg helder en rood van kleur te zien aan de juli en augustus hemel. Tijdens de maansverduistering moet het er spectaculair uitzien.

De maansverduistering is de langste van de eeuw, maar de maan is nou net heel erg klein. Dat komt, zegt Dr. Sarun, omdat de maan zich op het verste punt bevindt van de aarde op dat moment, 406.086 km.

Mars bevindt zich het het punt dat het dichtst bij de aarde is, 57 miljoen km. Dat is gemiddeld 225 miljoen km.

Khaosod