LAAT JE TATOEËREN – EN LOOP DE REST VAN JE LEVEN VOOR PAAL

0
1286

~voor paal staan~

(Een blunder begaan voor de ogen van anderen (en schamen))


BANGKOK:- Het is heel erg modieus om je te laten tatoeëren. Vooral prachtige gekalligrafeerde teksten in een onbekende taal – zoals Thais voor de meeste mensen – is erg populair.

Maar … bezint eer ge begint! Een tatoeage is voor de rest van je leven, of het gaat je heel veel pijn en nog veel meer geld kosten om dat onding te verwijderen. Geen enkele Thai die zichzelf zo voor paal zou durven zetten …

De plaatjes tonen veelal jonge mensen die geen flauw idee hebben hoezeer voor lul lopen. Voor altijd. Een dame heeft een kipgerecht op haar rug laten tatoeëren. De tekst luidt: Khao Man Gai – vette kip met rijst.

Een andere jongeling loopt de rest van zijn leven met de tekst “Luuk Chin Plaa Yaowaraat” op z’n arm. Dat is de naam van een restaurantje in Chinatown die vissenballen verkoopt.

Een modieuze dame vond het een modieus idee om Po Pia Sot – verse loempia’s breeduit op haar rug te laten plaatsen.

Maar het hardst lachen Thais om jongemannen die met rare teksten pronken. Een jongeling heeft de tekst op zijn arm laten zetten: chan chorp hee le chorp chan – dat grofweg vertaald luidt: ik hou van kut, en kut houdt van mij.

Een andere teenager die denkt dat hij al volwassen is loopt met een soortgelijke tekst te pronken. Of beter: staat te pronk met de tekst chan chorp hee ‘ik ben gek op kut’.

Facebooker Phanthana Chaichorfaa die de plaatsje geschoten heeft zegt: we vinden het echt zielig voor jullie. Hebben jullie werkelijk geen idee? Een ander vroeg zich af of de tatoeëerder een geintje uithaalde of werkelijk zo intens gemeen is.

Dus beste jonge mensen. Wijze les van oude B. Botje: als je niet kunt lezen wat er staat, laat het dan niet op je lijf tatoeëren! Als je straks advocaat, secretaris-generaal of minister bent is er altijd wel iemand die even opzoekt wat die tekst betekend en dat graag bekend maakt. Minister X houdt van poes, en poes houdt van minister X is geen goede reclame…

Informatie en bron:
Illustraties: PhotosStock
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai Visa