KOREAANSE TANTE EN AMERIKAANSE OOM IN CHIANG MAI GEARRESTEERD VOOR FRAUDE IN ZUID-KOREA

0
286

~ZEG MAAR DAG MET JE HANDJE~

(Song van Leen Jongewaard en Piet Römer)


CHIANG MAI:- Het hoof van de immigratiedienst Chiang Mai, khun Sompong Chingduang, maakte de arrestatie bekend van een Koreaanse tante, genaamd Kyoungnam, bekend als Park. Mrs. Park werd door de Zuid-Koreaanse autoriteiten gezocht op beschuldiging van frauduleuze handelingen. Een rechtbank in Zuid-Korea had op 11 juli j.l. voor Mrs. Park een aanhoudingsbevel uitgevaardigd.

Mrs. Park probeerde haar verleden te ontvluchten door in Thailand onder te duiken. De Zuid-Koreaanse autoriteiten had contact opgenomen met de Thaise politie met informatie over Park, inclusief een beschrijving van de Koreaanse tante.

De zoektocht naar Park werd opgepikt door de immigratiepolitie van de provincie Chiang Rai, die met succes haar schuilplaats in het gebied vond en keek of haar de handboeien paste.

Mrs. Park heeft een aantal jaren in een bedrijf in Zuid-Korea gewerkt. In de tijd dat ze bij het bedrijf werkte, wist ze stiekem een bedrag van meer dan 440 miljoen gewonnen
had ze het bedrijf bedrogen door in het geheim een bedrag van meer dan 440 miljoen Won te verdonkeremanen, het gestolen bedrag zou ongeveer overeenkomen met 10 miljoen Baht.

Een andere arrestatie van een Farang die plaatsvond op dezelfde dag als MrsPark, was de arrestatie van een Amerikaanse oom, genaamd Eric.

Eric was een 66-jarige man die in de provincie Phayao woonde en werkte als leraar Engels. Hij werd gearresteerd in zijn huis met een geschiedenis van kindermishandeling. Hij was in de VS vervolgd met een gevangenisstraf van 4 jaar en een boete van 10.000 dollar. Uw nieuwsbeer staat dit incident wel bij, maar kan zich niet zo snel herinneren of hij hier eerder aandacht aan geschonken heeft.

Maar hoe het ook zij, uncle Eric heeft toegegeven dat hij géén werkvergunning heeft, laat staan ​​het recht heeft om te werken als leraar Engels die jonge Thaise kinderen onderwijst.

De politie vreest dat hij zijn geschiedenis zal herhalen, dus hebben ze hem vervolgd als een vreemdeling zonder werkvergunning. Uncle Eric mag niet in Thailand wonen of werken en staat op de zwarte lijst voor het invoeren van de natie voor een duur van 100 jaar. Uncle Eric werd op de 2e van deze maand naar “The States” gedeporteerd.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Thairesidents
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Thairesidents.com