KORAT KRIJGT GROEN LICHT VOOR HET BOUWEN VAN EEN AFVAL GESTOOKTE ELEKTRICITEITSCENTRALE

0
270

~DIE WINNEN WIL, MOET WAGEN~

(Als je nooit eens iets probeert bereik je niets)


NAKHON RATCHASIMA:- De loco-burgemeester van Korat liet vandaag weten dat het stadsbestuur het groene licht van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gekregen om een afvalgestookte thermische verbrandingscentrale ter waarde van 2 miljard Baht te bouwen.

De loco-burgemeester van Korat, khun Boonlua Charoenwat, vertelde dat de fabriek ongeveer 500 ton afval per dag zou verbranden om 9,3 megawatt elektriciteit te kunnen genereren.

Khun Boonlua zei verder dat , dit project de tweede stap van de gemeente Korat was, om het afval uit drie districten van Muang, Chalerm Phra Kiart en Kham Thalay Sor te verwerken.

De fabriek zal op het land van het leger gebouwd gaan worden, de gemeente Korat zal daarvoor een memorandum van overeenstemming met het leger over de samenwerking gaan ondertekenen, zo verklaarde khun Boonlua.

Hij vertelde verder dat de gemeente later een inschrijvingsperiode zal instellen voor de particuliere sector om op dit project te kunnen bieden, het bedrijf met de meest interessante bieding zal uiteindelijk de afvalfabriek mogen gaan uitbaten.

De inschrijving zal in november plaatsvinden en de bouw zal drie jaar mogen duren, aldus loco-burgemeester Boonlua.

De winnende bieder zal worden gemachtigd om 25 jaar lang elektriciteit aan de Provinciale Elektriciteitsautoriteit te verkopen en krijgt ongeveer 400 baht per ton verbrand afval, zo liet khun Boonlua weten.

Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation