KLM: GEEN EXTRA CABINEPERSONEEL OP NIEUWE BOEING 787-10

0
730

~DE STOELENDANS~

(Letterlijk: een dans waarbij steeds een stoel wordt weggehaald)


SCHIPHOL:- KLM limiteert de verkoop van het aantal Business Class-stoelen in de nieuwe Boeing 787-10 Dreamliner, die eind juni bij de vloot komt. Op die manier is het niet nodig om een extra cabinebemanningslid in de zakenklasse in te zetten.

Op 29 juni 2019, exact honderd dagen voor de honderdste verjaardag van KLM, komt de eerste Boeing 787-10 aan op Schiphol. Aan boord is plaats voor 344 passagiers, waarvan 38 in Business Class. Ten opzichte van de iets kleinere Boeing 787-9 zijn dat 4 Business-stoelen extra.

Vanwege de hogere werkdruk zou er eigenlijk een extra tweebander (cabinepersoneel voor de Business Class, red.) op de Boeing 787-10 moeten worden ingezet. Door per vlucht maximaal 34 van de 38 beschikbare stoelen te verkopen wordt dat nu voorkomen. Die maatregel geldt tot eind 2019. Op dat moment moet KLM over vier exemplaren van de lange Dreamliner beschikken.

Cabinevakbond VNC voert al enige tijd overleg met KLM om invulling te geven aan de personeelssamenstelling op de Boeing 787-10. Harde eis is dat de werkdruk acceptabel is en dat de service richting de klant gewaarborgd blijft. “Wij gaan ervan uit dat KLM zich strikt aan de nu gemaakte afspraak rond de maximaal 34 verkoopbare stoelen blijft houden

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: KLM
Content: Klaas-Jan van Woerkom
Bron: Zakenreisnieuws.nl