KHAOSAN HEEFT GEWONNEN, DE GEMEENTE GEEFT HET OP

1
443

~DE HARP AAN DE WILGEN HANGEN~

(zijn bezigheden stopzetten)


BANGKOK – De Khaosan verkopers kregen een overheerlijke en dampende kop met overwinning geserveerd. Ze kunnen weer gewoon aan de slag, de gemeente heeft de handdoek in de ring gegooid. De regulering is – voorlopig – van de baan.

Na overleg met verschillende ministeries, de politie en de verkopers zei loco gouverneur Sakoltee Phattiyakul dat iedereen het er over eens was dat de stoepen van Khaosan Road als uitzondering gezien moeten worden omdat het een unieke toeristische attractie is.

Dat is precies hetzelfde argument dat de gemeente een jaar geleden had, voor Sakoltee de machtige positie van loco gouverneur had beklommen. De straat werd toen verklaard tot uitzondering en hoefde niet te sluiten in het kader van de gemeente campagne om straatmarkten te schonen.

Sakoltee zegt dat het een maand gaat duren voor de gemeente de uitzondering formeel bevestigd. In de tussentijd kunnen de verkopers als vanouds aan de slag van 18.00 tot 24.00. Hun kraampjes mogen niet breder dan 1,50 meter zijn. Ze moeten zich registeren bij de districtsadministratie, en mogen niet meer dan één kraam per persoon voeren.

Wanneer de gemeente de uitzondering bevestigd heeft mogen de verkopers aan de slag van 16.00 tot middernacht, in plaats van de hele dag. Dezelfde regels worden ook van kracht op de omliggende straten, zoals Ram Butri, Kraisi, Chakrabongse en Sam Sam Hang roads.

De gemeente en de verkopers van Khaosan Road bereikte een compromis eerder deze week nadat het beleid van Sakoltee in duigen viel omdat de politie weigerde mee te werken. Yada Pornpetrumpa van de winkeliersvereniging gaat door met campagnevoeren, want ze wil dat de verkopers zoals vanouds de hele dag hun handel kunnen drijven.

“Ik begrijp niet waarom er een tijdslimiet ingesteld is. We kunnen in de ochtend en middag niet georganiseerd werken, maar in de avond wel? Ik vraag de ambtenaren iets ruimer te denken. Luister naar ons, dan komen we er samen wel uit.

Khaosod

1 REACTIE

  1. Ik ga een handlees stalletje openen, want ik kan de toekomst voorspellen.

    Met de eerste regels van Olleke Bolleke aangaande dit onderwerp, had ik al voorspeld dat dit een storm was in een vingerhoedje water en alles gewoon bij het oude bleef.
    En die dampende kop zal wel thee zijn geweest.

    LOUISE

Comments are closed.