Home Olleke Bolleke's Passie Airports KETTINGBOTSING OP DE ROLTRAPPEN VAN VLIEGVELD SUVARNABHUMI

KETTINGBOTSING OP DE ROLTRAPPEN VAN VLIEGVELD SUVARNABHUMI

5
KETTINGBOTSING OP DE ROLTRAPPEN VAN VLIEGVELD SUVARNABHUMI

~IK MAG DOODVALLEN ALS HET NIET WAAR IS~

(Geloof me, ik spreek de waarheid)


BANGKOK:- Eerder deze week raakten tien passagiers gewond en waren acht bagagekarretjes betrokken bij een kettingbotsing op één van de roltrappen van de internationale luchthaven Suvarnabhumi.

Een vrouw uit Bangkok en haar dochter hadden hun bagage op twee bagagekarren geladen en wilden via een roltrap van de tweede naar de derde verdieping gaan.
Plotseling begaf automatische verankering van bagagekar het en rolde de zwaarbeladen bagagekar achteruit de roltrap af, wat volgde was het domino-effect, de kar denderde achteruit en klapte tegen de bagagekar van haar dochter op, die vervolgens weer op een andere kar met koffers beukte.

Een bewaker zag het hele tafereel gebeuren en haastte zich om op de noodknop van de roltrap te drukken. Echter de karren bleven door de helling kracht achteruit rijden.
Gelukkig raakte er niemand ernstig gewond maar moesten wel enkele mensen behandeld worden voor schaafwonden en kneuzingen.

Onmiddellijk na het ongeval, heeft het beheer van de luchthaven exploitant Airports of Thailand besloten om gelijk nieuwe bagagekarren aan te schaffen. De huidige bagagekarren zijn sinds de opening van Suvarnabhumi in 2006 in gebruik.
Als eerste maatregel kregen de bewakers nu de opdracht om onderaan bij de roltrappen te gaan staan om geval van nood tijdig in te grijpen.

Informatie en bron:
Foto: EPA / Udo Weitz
Rewriter: Olleke Bolleke
Bron: Der-Farang

5 REACTIES

  1. deze trollies waren voorzien van verkeerde instructie van vergrendeling. Ook worden nu extra stopknoppen aan de banden geplaats met extra guards bij de banden. Er is een ongeluk nodig in Thailand om te komen tot goede instructies en veiligheidsmaatregelen..

Comments are closed.