Home Algemeen KAMALA MAAKTE DE ZWAARSTE OVERSTROMING MEE IN 20 JAAR, VEEL DELEN VAN KAMALA TOT RAMPGEBIED VERKLAARD!!!

KAMALA MAAKTE DE ZWAARSTE OVERSTROMING MEE IN 20 JAAR, VEEL DELEN VAN KAMALA TOT RAMPGEBIED VERKLAARD!!!

0
KAMALA MAAKTE DE ZWAARSTE OVERSTROMING MEE IN 20 JAAR, VEEL DELEN VAN KAMALA TOT RAMPGEBIED VERKLAARD!!!

~HET WATER KWAM TOT AAN DE LIPPEN~

(De nood wordt nu wel groot)


PHUKET:- De hevige regenval deze week zorgde voor ernstige overstromingen in deze omgeving waarvan de inwoners zeggen dat dit de ergste is geweest die ze in 20 jaar hebben gezien.

De gouverneur van Phuket, khun Norraphat Plodthong vertelde: “De regenval op 5 juni bereikte 147 milliliter, we denken dat er in Kamala nog veel meer is gevallen. Na de inspectie beweerde de alle inwoners van Kamala dat ze dit in de voorafgaande 20 jaar nog nooit eerder hadden meegemaakt.

“We hebben delen van Kamala tot een rampgebied verklaard”.

“Kamala is omringd door bergen en het water stroomde naar de laagst gelegen gebieden. Het water uit Bang Wan Canal stroomde over en kwam met catastrofale gevolgen in andere gebieden terecht. Alle huizen en eigendommen rond het kanaal werden door de overstromingen beschadigd”

“Phuket heeft 31 regenmeters voor het meten van neerslag. We zijn van plan met het Digital Economy Promotion Agency (DEPA) om deze informatie te koppelen aan smartphones, zodat we de hoge regenval beter kunnen monitoren en sneller kunnen reageren. ”

Zo kunnen wij de mensen waarschuwen voor hevige regenval zodat zij zich kunnen voorbereiden op overstromingen en aardverschuivingen. ”

Informatie en bron:
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger